Уулвс и Юнайтед не се победиха - най-чаканият мач за деня от ФА Къп се оказа единственият без голове


Уулвс и Юнайтед не се победиха - най-чаканият мач за деня от ФА Къп се оказа единственият без голове
Снимка: Getty Images/Guliver

4536 0

Уулвърхемптън и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят в двубой за ФА Къп, като за над 90 минути футбол нито един от двата отбора не съумя да се разпише - 0:0. И гостите, и домакините удариха веднъж гредата, а попадение на "вълците" бе заслужено отменено заради игра с ръка. Така сблъсъкът ще се преиграва - този път на "Олд Трафорд".

През първите минути на двубоя играчите на Солскяер владееха топката повече, като тези на Ешпирито Санто разчитаха предимно на контраатаки. След една такава се стигна до няколко ъглови удара, а след изпълнението на единия, в 12', Мат Дохърти бе забравен на втора греда и отправи хубав удар с крак, който обаче бе страхотно отразен от Серхио Ромеро. 

След това положение "вълците" бяха в подем, но той не продължи повече от няколко минути. Двата отбора си препредават инициативата, но без да създават по-чисти голови положения. "Червените дяволи" стигат до границата на противниковото наказателно поле лесно, но оттам следват проблемите за тима.

В 31-ата минута Юнайтед имаше претенции за дузпа. Младият Уилямс пое топката добре, но тя му бе отнета от Дендонкер, който обаче се разконцентрира след това и позволи на Уилямс да го изпревари и да играе с топката, след което го повали. Съдията реши да не отсъжда дузпа, но имаше предпоставки да го направи. Определено спорно положение. Все пак и ВАР не се намеси и играта продължава при нулево равенство. До края на полувремето отново "червените дяволи" контролираха събитията, но отново без да създадат 100%-ово положение.

Втората част започна така, както завърши първата - гостите доминират в притежанието на топката, но се затвърждава впечатлението, че с малкото си нападения "вълците" създават повече напрежение и атакуват по-опасно. След почти час игра Мата имаше шанс да открие резултата след удар от пряк свободен удар - Руди изненадващо тръгна в едната посока и напълно оголи другата, където бе разположен ударът. Топката мина на милиметри от страничния стълб.

В 70-ата минута се стигна до най-чистото положение в двубоя. Само няколко секунди след появяването си в игра Маркъс Рашфорд имаше възможност да се разпише, оставайки очи в очи с Руди. Англичанинът обаче се забави твърде много и позволи на противников играч да се намеси, а след това топката отскочи, прехвърли вратаря и се отби в напречната греда. Резултатът остава 0:0.

6 минути по-късно Уулвърхемптън стигна до попадение чрез Мат Дохърти. Той обаче игра с ръка при попадението си с глава и заради това то бе отменено. Играчът на "вълците" бе длъжен да се справи по-добре от тази идеална възможност, която го завари сам в непосредствена близост. Късмет за Юнайтед.

След тази ситуация домакините изцяло взеха инициативата. Поредица от атаки за тях, а едната завърши с удар в гредата на Хименес. Нападателят бе почти на аутлинията - от нулев ъгъл, което до голяма степен обрече опита му на неуспех. До края на срещата Уулвс продължи да бъде по-активният отбор, но това не се увенча с успех и двата отбора ще трябва да преиграят сблъсъка помежду си, този път на "Олд Трафорд".

СЪСТАВИ:

Уулвърхемптън: Руди, Дендонкер, Коуди, Килман, Дохърти, Саис, Невеш, Винагре, Траоре, Ашли-Сийл, Нето

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Йънг, Линдельоф, Магуайър, Уилямс, Перейра, Матич, Чонг, Мата, Джеймс, Грийнууд

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

"Червените дяволи" влизат в срещата в противоречива форма след 3 успеха и 2 поражения в последните 5 двубоя. ФА Къп е един от турнирите, който може да осигури на отбора трофей за сезона. Оле Гунар Солскяер все още няма победа над този съперник и ще опита да промени статуквото.

"Вълците" отстраниха Юнайтед през миналия сезон в този турнир - на четвъртфиналите след успех с 2:1. В последните 5 мача имат три загуби, но две от тях са минимални от Ливърпул и Тотнъм, като фигурира и впечатляващ успех над шампиона Манчестър Сити след пълен обрат с 3:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички