Успех на "Сейнт Джеймсис Парк" изкачи Тотнъм с 5 места в класирането


Успех на "Сейнт Джеймсис Парк" изкачи Тотнъм с 5 места в класирането
Снимка: Getty Images

1360 0

Тотнъм записа петата си победа от началото на сезона, след като надви Нюкасъл с 3:2 като гост в осмия кръг на Висшата лига. С успеха "шпорите" се изкачиха с цели 5 места в класирането - от десетата до петата позиция.

Любопитното е, че победата дойде след обрат. Още във втората минута Калъм Уилсън изведе "свраките" напред в резултата, но четвърт час по-късно Танги Ндомбеле върна Тотнъм в мача. В 22-ата минута Хари Кейн донесе обрата, а Хюн Мин Сон затвърди преднината на своя тим в добавеното време на първата част.

Двубоят беше прекъснат в края на първото полувреме, след като стана ясно, че фен на трибуните има сериозни здравословни проблеми, вероятно е получил инфаркт. След подновяването нови попадения не паднаха почти до края, а в 83' Нюкасъл остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Джонджо Шелви. Въпреки това "свраките" успяха да стигнат до още едно попадение в 89-ата минута. При изпълнение на пряк свободен удар топката се отби у Ерик Дайър и влетя във вратата на Уго Лорис. За повече Нюкасъл обаче нямаше сили и остана без победа от началото на сезона. Тимът е на предпоследното място в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички