Томас Лафчис сравни Левски с Ливърпул


Томас Лафчис сравни Левски с Ливърпул
Снимка: levski.bg

2770 0

Бившият собственик на Левски Томас Лафчис направи любопитна асоциация между "сините" и английския гранд Ливърпул. Бизнесменът, който бе благодетел на Левски в периода 1991 - 1999 година, наблюдава двубоя с Лудогорец от ложите на стадион "Георги Аспарухов". Бившият вратар обаче признава, че не е стъпвал на мач на "Герена" от края на миналия век насам.

"Чувството да се завърна у дома беше прекрасно. Не съм бил на мач на Герена от 16 септември 1999 г. Гледал съм единствено срещите от Шампионска лига на Националния стадион. Снощи срещу Лудогорец отидох най-вече заради Наско Сираков, който лично ме покани. Знаех, че това е важно начало за него и за левскарската общност и исках да дам своята подкрепа. Без Левски Сираков е като дърво без корен. Беше много хубаво усещането да бъда заобиколен от бивши собственици на клуба, както и от легенди на отбора. Истината е, че преди време съм получавал покани от Иво Тонев и Павел Колев за други мачове, но по различни причини не успях да отида", заяви Лафчис пред "Гонг".

"Левски е толкова велик най-вече заради феновете. Видяхме какво направиха привържениците в последните месеци, сега на ход е ръководството. Но като гледах снощи кои хора бяха около мен, съм убеден, че ще успеем. Започваме да приличаме на този голям клуб, какъвто винаги сме били. Даже направих асоциация с Ливърпул, независимо че те са с червени екипи и са клуб на съвсем друго ниво. Иска ми се всички да сме прегърнати и да пеем за любимия клуб, както го правят те. Почувствах стремеж за обединение сред всички и вярвам, че вървим към него", добави още той.

Според Лафчис Левски се нуждае и от раздяла с някои от ненужните футболисти в отбора. "Наложително е да има и сериозна чистка в отбора. Има много мъртви души, които играят по два мача на сезон. Левски не е благотворително дружество и няма полза от такива играчи. Добре ще е и да се намали администрацията. Притиснати сме в ъгъла - и финансово, и спортно-техническо", сподели Лафчис.

Наско Сираков ще бъде 35-ият собственик на Левски в клубната история. А кои са останалите 34 личности, управлявали "сините" през годините - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички