Юрген Клоп не определи Ливърпул за шампион и заговори защо ще става "по-зле"


Юрген Клоп не определи Ливърпул за шампион и заговори защо ще става "по-зле"
Снимка: Getty Images

5538 0

Наставникът на Ливърпул - Юрген Клоп, даде редовната си пресконференция преди мача на първи януари срещу Нюкасъл Юнайтед на "Анфийлд". Германецът засегна темата с контузените, както и предстоящите турнири на Азия и Африка и също така сблъсъка с "джордитата".

Радостният Юрген Клоп

Ливърпул все още не е шампион

Още: Изненада: Една от звездите на Ливърпул е известна с прякора си, но не и с истинското си име

"Много е рано. Имахме доста добри периоди в мачове, които не спечелихме, и не толкова добри периоди в мачове, които спечелихме. Отборът е по средата на нещо. Опитваме се да извлечем максимума от това", сподели Клоп пред медиите.

"Имахме много контузии. Някои играчи не са играли въобще, а те са важни за нас. Двамата ни леви крайни защитници не са на разположение, което не е добре. Но намерихме начин да се борим. Всичко започва със защитата. Когато не получаваме голове, не се поставяме в отчаяни позиции. Засега е добре. По-добре да си първи, отколкото шести, но и в двата случая те очаква още много работа".

Сблъсъкът с Нюкасъл

"Привилегия е да имаш очаквания. Аз нямам такива. Всичко може да се случи. Може да отправиш 30 удара и да загубиш. Нюкасъл нямаше късмет с броя на контузиите, но освен това играят в евротурнирите, към което трябва да се адаптираш. Остава ти време само за възстановяване и отново те чака голям мач. Въпреки всичко се справят добре, но на един етап Еди трябваше прекалено често да разчита на едни и същи играчи. Футболистите, които играят през цялото време, се уморяват, а играчи, които се завръщат, нямат ритъм".

Още: Легенда на Висшата лига посочи най-важния футболист за Ливърпул след Салах

Периодът без Салах

"Всеки дългосрочен план зависи от това кой е на разположение. Не за първи път той участва в турнира. Беше още по-зле, когато Мо и Мане заминаваха, но се справяхме. Знаехме, че това предстои и че трябва да се справяме и ще го направим", добави още специалистът.

Ливърпул се готви да открадне защитник, който Тен Хаг иска в Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички