Юрген Клоп: Атмосферата стои в основата на успеха на Ливърпул


Юрген Клоп: Атмосферата стои в основата на успеха на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1224 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е категоричен, че в основата на успеха стои атмосферата около отбора. Немският специалист говори пред клубната телевизия, където сподели впечатленията си от невероятната атмосфера, отглеждана на тренировъчната база в "Мелууд".

"Без тази атмосфера нищо нямаше да се получи, това е най-доброто описание. Не е случайно, че през последните две години се появиха десетки снимки с членове на персонала (на "Мелууд") и започнахме да печелим трофеи", сподели Клоп, смятайки че заслуга за успехите на отбора има всеки един, работещ в базата на клуба. Германецът даде пример с това, че ежедневно разговаря дори с персонала, грижещ се за качеството на тревните настилки.

"Един сезон не е 365 дни, не знам колко точно дни е, но е много дълъг и ние прекарваме много време заедно. На терена играем за само час и половина или два; през останалото време всички сме заедно и се опитваме да надграждаме", добави още Клоп. Той коментира още, че кризата с коронавируса е била особено трудна за новото попълнение Такуми Минамино, който тъкмо е пристигнал в Ливърпул и е трябвало да стои затворен вкъщи сам. Затова и клубът му е позволил да се прибере в родината си, както са постъпили и с Дивок Ориги.

Юрген Клоп разкри и колко време почивка ще даде на футболистите си (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички