Уникално: Учени направиха симулация на следващите 1 000 000 сезона в Англия


Уникално: Учени направиха симулация на следващите 1 000 000 сезона в Англия
Снимка: Gulliver/Getty Images

2333 0

Учени в Англия направиха невиждано до сега изчистление, с което показват кой колко пъти ще спечели Англия, ако най-великата игра съществува на Острова още 1 000 000 години. И спокойно, няма нужда да се замисляте много, за да се досетите кой ще бъде най-често шампион в страната.

Професор Тони Падила и д-р Адам Мос от университета в Нотингам показаха какво може да се случи. Проучването им показва, че Манчестър Сити ще бъде абсолютният крал на Висшата лига. Техният експеримент показва, че "гражданите" ще грабнат трофея в 896 313 от случаите.

Далеч-далеч зад тях е тимът на Ливърпул с 45 862 трофея, а трети са Манчестър Юнайтед с 34 964. Топ 5 се допълва от Тотнъм (18 757), Арсенал (2 344) и Челси (1 760). Една от най-любопитните статистики в това проучване пък показва, че "сините" от Лондон ще изпаднат от Висшата лига в пет от сезоните, а Борнемут ще шокира всички, като цели 89 пъти се класира за Шампионска лига.

МАНЕ СПАСИ ЛИВЪРПУЛ ОТ РАННО ПРЕДАВАНЕ В БИТКАТА ЗА ТИТЛАТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички