Юнайтед грабна точка с гол в продължението


Юнайтед грабна точка с гол в продължението
Снимка: Getty images/Gulliver

1484 0

С гол в добавеното време на Дейли Блинд, Манчестър Юнайтед се добра до 1:1 срещу Уест Хем в мач от 24-ия кръг на Висшата лига.

Шейку Кояте донесе аванса за домакините в 49-ата минута.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, като най-интересните положения пред двете врати дойдоха в първите 15 минути.

В 5-ата минута след грешка на Алесд Сонг Ван Перси получи добър шанс сам срещу вратаря, но топката бе избита в корнер.

В 14-ата минута, след центриране от корнер, Валенсия отправи опасен изстрел, но Де Хеа успя да избие над гредата.

Джеймс Томкинс пробва рефлекса на Де Хеа в 33-ата минута, след опасен удар с глава, дошъл след центриране от пряк свободен удар. Вратарят с вещина успя да парира удара.

Второто полувреме започна неприятно за гостите.

В 49-ата минута лондончани излеязоха напред в резултата. След центриране от пряк свободен удар колективна грешка в защитата на Юнайтед позволи топката да попадне в Шейку Кояте. С удар от дузпата, преминал през куп от играчи, той се разписа за 1:0.

Юнайтед се хвърли в атака, като Ван Перси тормозеше защитата на домакините. Той получи две възможности за изравняване, но вратарят на Уест Хем блокира ударите.

Центриране на Карл Дженкинсън от дясно едва не се оказа във вратата на Де Хеа в 64-ата минута. Топката прескачаше вратаря, но мина на сантиметри от дясната му греда.

След включването в игра на Фелайни в 72-ата минута, Манчестър заигра по-офанзивно и започна да създава повече положения.

Страхотен пропуск направиха гостите в 77-ата минута. Фалкао свали с глава към Ван Перси, който му продължи в наказателното поле Футболистът на Юнайтед остана сам срещу вратаря, но по нелеп начин изпрати топката в аут.

2 минути по-късно Фелайни пробва с глава да прехвърли вратаря на лондончани Адриан при разбъркване в наказателното поле, но ударът му мина над вратата.

В 89-ата минута пък Марк Нобъл от домакините бе близо до удвояване на преднината. След центриране от корнер той игра с глава, но ударът му мина в страни от вратата на Де Хеа.

В ответната атака Фелайни скочи с лакти за висока топка и овладя. Изстрелът му трудно бе избит в корнер, а играчите на домакините претендираха за фаул в нападение.

В 90-ата минута Ван Перси си изпроси фаул пред наказателното поле. Изстрелът на Рууни бе избит, но при последвалото центриране Карл Дженкинс не успя да изчисти и свали топката на крака на Дейли Блинд, който от дузпата матира Адриан – 1:1.

Минута след това Люк Шоу от Юнайтед получи червен картон за грубо нарушение, в опит да спре контраатака на Уест Хем.

С равенството Манчестър Юнайтед остава на 4-то място с 44 точки.

Уест Хем пък запазва осмата си позиция с 37 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички