Юнайтед активира откупуващата клауза на играч на Барса заради Сити и Челси


Юнайтед активира откупуващата клауза на играч на Барса заради Сити и Челси
Снимка: Guliver/GettyImages

3807 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед продължава с трансферите през това лято. След като вече бяха привлечени Ромелу Лукаку, Виктор Линдельоф и Неманя Матич, Жозе Моуриньо е хвърлил око и на един от титулярите в Барселона - Серхи Роберто.

"Червените дяволи" се опитваха тихомълком да договорят разиграващия полузащитник, но в последните дни се появи сериозен интерес от страна на Челси и Манчестър Сити. Според информация на "Mundo Deportivo", 20-кратният английски шампион смята да действа бързо в сделката и да активира освобождаващата клауза в договора на Роберто - 40 милиона евро.

Това би било втори удар по Барселона, особено ако героят от осминафинала срещу ПСЖ се съгласи да подпише с Манчестър Юнайтед. Само преди няколко парижани активираха откупната клауза в договора на Неймар - 222 милиона евро.

Роберто обаче може и да търси начин да напусне "Камп Ноу". Той отдавна не играе на любимата си позиция, а освен това на десния бек Барселона привлече Нелсон Семедо от Бенфика за близо 40 милиона евро. Очаква се развитие по казуса в близката седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички