Уест Бромич прекъсна рекордната серия на Тухел и Челси


Уест Бромич прекъсна рекордната серия на Тухел и Челси
Снимка: Chris Lee - Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images

1294 0

Челси допусна първата си загуба под ръководството на Томас Тухел. След серия от 14 срещи без поражение "сините" отстъпиха пред Уест Бромич Албиън с 2:5 в среща от 30-тия кръг на английската Висша лига.

Лондончани зпаочнаха уверено срещата и в 27-та минута Кристиан Пулишич откри резултата за домакините. Две минути по-късно обаче Тиаго Силва получи втори жълт картон и остави Челси с 10 души. Тухел веднага реагира и пусна в игра Андрес Кристенсен на мястото на Зийеш. В самия край на първото полувреме Матеус Перейра шокира столичани с две бързи попадения, което обърна резултата в полза на Уест Бром.

Численото превъзходство даде увереност на игачите на Сам Алърдайс и Калъм Робинсън в 63-ата минута беше точен за 3:1. Пет минути по-късно Мбайе Диагне вкара четвърто попадение във вратата на Едуар Менди. Мейсън Маунт върна едно попадение за "сините" в 71-ата минута. В добавеното време на срещата Робинсън вкара втория си гол и оформи крайното 5:2.

Така след 30 изиграни двубоя Челси е на четвърто място в класирането на Премиършип с актив от 51 точки. Уест Бромич продължава да бъде в незавидно положение, като е на предпоследното, 19-то място с едва 21 точки.

Ето къде да гледаме и дербито на кръга между Арсенал и Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички