Тухел: Трябва да избегнем допълнително напрежение в Шампионска лига


Тухел: Трябва да избегнем допълнително напрежение в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1069 0

Английският Челси е длъжен да си осигури участие в Шампионската лига през следващия сезон в двубоя срещу Астън Вила от последния кръг в шампионата на Англия. Това смята мениджърът на "сините" Томас Тухел.

Той е категоричен, че лондончани трябва да избегнат допълнителното напрежение преди финала в Шампионската лига с Манчестър Сити на 29 май.

"Ще играем на 100%, нищо друго няма значение. Трябва да победим. Тази среща може да се окаже решителна за класиране в Шампионската лига. Не искам да играем финала срещу Манчестър Сити, за да си осигурим участие в Шампионската лига и догодина", заяви Тухел.

Мениджърът на "сините" призна, че последните седмици са били тежки за отбора.

"През последните месеци работихме изключително усилено. Искаме да си свършим работата в неделя. Не може да играем финал в Шампионската лига с мисълта да участваме в турнира и догодина. Натовареният календар ни притесни доста в последно време. Финалът за купата на Футболната асоциация направи програмата ни още по-трудна", каза още томас Тухел.

Н'Голо Канте и Кай Хаверц може да играят за Челси срещу Астън Вила, но ще преминат късни тестове, докато Андреас Кристенсен със сигурност ще бъде в състава на "сините" за неделната среща.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички