След здрава битка Челси надви Лестър и ги измести от третото място във Висшата лига


След здрава битка Челси надви Лестър и ги измести от третото място във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4073 0

Отборът на Челси надви Лестър с 2:1 като домакин в мач от предпоследния 37-и кръг на Висшата лига. "Сините" взеха много ценна победа, с която изместиха "лисиците" от третото място и са все по-близо до заветната цел - място в топ 4.

През по-голямата част от срещата Челси доминираше, но в края на мача Лестър бе много близо до това да изравни резултата. Тимо Вернер изигра силен двубой, но отново нямаше късмет, след като през първата част две негови попадения бяха отменени, а освен това бе фаулиран в наказателното поле, но не бе отсъдена дузпа.

В началото на втората част Антонио Рюдигер се разписа с глава, засичайки центриране от корнер, а малко по-късно Вернер все пак изработи дузпа за своя отбор, която бе реализирана от Жоржиньо. Влезлият като резерва Келечи Ихеаначо пък успя да върне един гол, но натискът в края на срещата не помогна за изравняване на резултата.

 Така Челси измести Лестър от третото място и вече разполага с 67 точки - с една повече от "лисиците". Ливърпул се нарежда на четвърто място с 63 пункта и при победа срещу Бърнли в сряда вечер ще се изравни по точки с Лестър и ще ги измести от топ 4 заради по-добра голова разлика.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута Бен Чилуел можеше да вкара, но негов опасен изстрел профуча встрани от целта. Малко по-късно Тимо Вернер се озова на тревата в наказателното поле след съприкосновение с играч на Лестър, но нито главният арбитър, нито ВАР видяха основания за отсъждане на дузпа.

В средата на полувремето Вернер успя да прати топката в мрежата на "лисиците", но се оказа, че е в положение на засада. В 34-ата минута Тимо Вернер отново успя да прати топката във вратата на Лестър, но отново попадението му бе отменено - този път заради игра с ръка на нападателя.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Челси все пак се добра до редовен гол. След центриране от ъглов удар Антонио Рюдигер успя да се отскубне от опеката си и да достигне до топката, за да я засече в мрежата на Лестър - 1:0!

В средата на полувремето Уесли Фофана имаше лошия късмет да закачи крака на Тимо Вернер в наказателното поле и да го фаулира. Главният арбитър първо отсъди свободен удар, но след намесата на ВАР бе установено, че нарушението е извършено в пеналтерията. Зад бялата точка застана щатният изпълнител Жоржиньо, който реализира с финес - 2:0!

В следващите минути имаше подем в играта на Лестър, а възпитаниците на Брендън Роджърс заслужено стигнаха до попадение. В 76-ата минута Уилфред Ндиди подаде към позициониралия се в наказателното поле Келечи Ихеаначо, който веднага стреля към вратата и вкара - 2:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В последния кръг Челси допусна поражение от Арсенал, което ги постави в неудобна ситуация в битката за топ 4 във Висшата лига. "Сините" са четвърти с 64 точки, но петият Ливърпул им диша във врата със своите 63 пункта. Лестър пък надви Манчестър Юнайтед и е малко по-уверен на третата позиция с 66 точки.

Въпреки това този двубой може да се окаже повратен за развръзката в битката за третото и четвъртото място в елита на Англия. Челси трябва да търси победата на всяка цена, докато Лестър се нуждае от поне равенство, за да запази преднина пред "сините" и Ливърпул в последния кръг. Барнс, Джъстин и Еванс не са на разположение на Брендън Роджърс. Кристенсен пък е под въпрос в състава на Томас Тухел.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Менди, Джеймс, Тиаго Силва, Рюдигер, Аспиликуета, Канте, Жоржиньо, Чилуел, Маунт, Вернер, Пулишич

Лестър: Шмайхел, Кастане, Фофана, Союнчу, Олбрайтън, Ндиди, Тилеманс, Томас, Мадисън, Перес, Варди

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички