Трудна, но сладка победа срещу Брентфорд класира Лестър напред за ФА Къп


Трудна, но сладка победа срещу Брентфорд класира Лестър напред за ФА Къп
Снимка: Gulliver/GettyImages

1352 0

Отборът на Лестър се класира за 5-тия кръг на ФА Къп. Играчите на Брендън Роджърс спечелиха минимално гостуването си на Брентфорд с 1:0. Победният гол бе дело на Келеши Ихеаначо, който се разписа още в 4-тата минута на двубоя.

Мачът на „Грифин парк“ започна по отличен начин за гостите от Лестър, които бяха без голяма част от своите титуляри. Още в 4-тата минута Джеймс Джъстин проби отлично по десния фланг и центрира към наказателното поле, където беше Келеши Ихеаначо и нигериецът откри резултата. Малко след първия гол „лисиците“ можеха да удвоят преднината си, но удар на Денис Прат срещна тялото на противников футболист. Брентфорд опитаха да отвърнат чрез удари на Гомес и Дервисоглу.

В началото на втората част гостите бяха близо до втори гол, като отново Джеймс Джъстин намери Ихеаначо в наказателното поле, но нападателят не успя да се разпише. Брентфорд увеличиха оборотите и можеха да стигнат до гол чрез хубав пробив на Жоел Валенсия. В 61-вата минута домакините стигнаха до най-доброто си положение, след като удар на Дервисоглу се отби в гредата на вратата на Лестър. В самия край на срещата домакините стигнаха до няколко добри положения пред вратата на „лисиците“. Първо Лука Рачич имаше шанс да вкара, но изстрелът му бе спасен от Дани Уорд. Малко след това пък влезлият като резерва Брайън Мбеумо вкара топката в мрежата, но бе в засада.

Така играчите на Брендън Роджърс продължават напред към 5-тия кръг на ФА Къп и ще научат опонента си на жребия в понеделник. „Лисиците“ продължават битката си на три фронта, като заемат 3-тата позиция във Висшата лига, а през идната седмица ще играят втори полуфинал в ФА Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички