Лестър се съвзе с разгром, но рискува да загуби най-важния си играч


Лестър се съвзе с разгром, но рискува да загуби най-важния си играч
Снимка: Getty Images/Guliver

1640 0

Лестър се съвзе след изненадващото поражение от Бърнли преди дни, за да разгроми Уест Хям с 4:1. Така "лисиците" отново скъсиха изоставането си от втория Манчестър Сити на 3 точки. Уест Хям, пък, остава с 23 точки на 17-ата позиция, като толкова имат и изпадащите засега Борнемут и Уотфорд. Единствено Норич има по-малко, като е на дъното във временното класиране със 17 пункта.

Успехът за домакините обаче може да се окаже на твърде висока цена. Цели двама играчи в "синьо" напуснаха принудително терена, като един от тях е най-важният за тима - голмайсторът Джейми Варди, който бе принудително заменен в 43-ата минута. 20 минути по-рано Менди също трябваше да напусне терена. Състоянието на двамата все още не е ясно.

В 24-ата минута след страхотна отборна комбинация Харви Барнс изведе "лисиците" напред. За англичанина остана да засече от непосредствена дистанция подаването на Рикардо Перейра, успоредно на голлинията, което елиминира и стража на гостите.

В 5-ата минута на добавеното време към първата част двамата герои при първото попадение размениха своите роли. Барнс проби добре отляво, за да пусне пас в наказателното поле, като той стигна до Перейра, който с мощен удар разстреля Дарън Рандолф.

50' Марк Нобъл намали изоставането на своя тим, след като се разписа точно от дузпа. Грешникът в случая бе появилият се като резерва Вилфред Ндиди, който събори противников играч. В случая фаулът бе безсмислен, тъй като топката се отдалечаваше от вратата на Каспер Шмайхел.

След малко повече от половин час - в 81-ата минута, Лестър също получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, след като Ихеаначо навлизаше на скорост и бе съборен от защитник на Уест Хям. Айоси Перес се зае с изпълнението и не сбърка. Само 7 минути по-късно отново той завърши точно продължителна атака на Лестър, в която "лисиците" се разходиха из цялото противниково наказателно поле, за да може накрая Перес да реализира второто си попадение и да оформи крайния резултат - 4:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички