"Труден случай за нас": От Манчестър Юнайтед с официално съобщение за Мейсън Грийнууд


"Труден случай за нас": От Манчестър Юнайтед с официално съобщение за Мейсън Грийнууд
Снимка: Getty Images

1742 0

От Манчестър Юнайтед излязоха със съобщение на официалния си сайт. То касае Мейсън Грийнууд, който бе изваден от отбора след обвинения в изнасилване. Въпросните обвинения бяха свалени през февруари тази година, но от клуба са започнали и провеждат свое разследване.

По този повод написаха:

"След свалянето на всички обвинения срещу Мейсън Грийнууд през февруари 2023 година, Манчестър Юнайтед започна разследване по обвиненията срещу него. Намерихме допълнителни доказателства и контекст, който не е публично достъпен, като изслушахме сериозен брой хора, които са директно въвлечени или имат информация по случая.

По време на процеса благосъстоянието на предполагаемата жертва бе с основна роля при запитванията на клуба и уважаваме нейното право за доживотна анонимност. Освен това имаме отговорности към Мейсън като служител, като млад човек, който е в клуба от 7-годишна възраст, както и като баща с партньор.

Фазата с намиране на факти по случая от нашето разследване вече приключи и сме във финалните етапи на това да вземем решение за Мейсън. Противно на тиражираната информация в медиите - това решение все още не е взето и е обект на интензивно вътрешно обсъждане. Отговорността е най-вече на главния изпълнителен директор.

Когато решението бъде взето, ще бъде съобщено и обяснено. Това е труден случай за всички, свързани с Манчестър Юнайтед. Разбираме някои крайни мнения, които са провокирани от частични доказателства, които са ставали публично достояние. Призоваваме за търпение, докато работим по финалните етапи от този внимателно обмислян процес" - гласи съобщението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички