Трите най-добри опции за нов нападател на Ман Юнайтед през лятото


Трите най-добри опции за нов нападател на Ман Юнайтед през лятото
Снимка: Getty Images/Guliver

2380 0

Очаква се отборът на Манчестър Юнайтед да се опитва да привлече топ нападател през летния трансферен прозорец и в момента те обмислят възможностите на пазара. Има три елитни опции за централен нападател, които мениджърът Ерик тен Хаг би предпочел да подпише. Новините от Висшата лига на 7sport за Манчестър Юнайтед свързват Хари Кейн с преминаване на „Олд Трафорд“. Нападателят на Тотнъм, както и Рандал Коло Муани и Виктор Осимен са основните трансферни цели на „червените дяволи“.

Хари Кейн е приоритетна цел на Ерик тен Хаг за лятото. Нидерландският специалист очевидно цени опита на 29-годишния футболист във Висшата лига и вярва, че може да превърне Ман Юнайтед в истински претенденти за титлата следващия сезон. Настоящият договор на Кейн с „шпорите“ изтича в края на следващия сезон и това може да отвори възможността „червените дяволи“ да го привлекат през следващия трансферен прозорец. Трансферът обаче може да бъде труден, тъй като шефът на Тотнъм Даниел Леви не желае да продаде нападател на съперник в лигата. Хари Кейн е допринесъл с 26 гола и 5 асистенции за клуба от Северен Лондон този сезон и ще вдигне нивото на атаката на Юнайтед, ако бъде привлечен.

Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт претърпя огромен прогрес в кариерата си този сезон. Французинът подписа с Айнтрахт със свободен трансфер от Нант миналото лято. Той беше просто брилянтен за тима от Бундеслигата. 24-годишният футболист има 20 гола и 14 асистенции от 40 мача. Освен с приноса си за голове, той се отличава с високата си преса и способността да печели редовни двубои на земята и във въздуха. В сравнение с Кейн, той предлага повече в нападение със своята креативност и страхотния си дрибъл. Ман Юнайтед ще трябва да заплати 88 милиона паунда за нападателя – сумата, която Айнтрахт Франкфурт желае да получи за френския национал.

Виктор Осимен вероятно е идеалният дългосрочен нападател за отбора на Ман Юнайтед. Той има подобни физически качества като Хари Кейн и също така притежава въздушно присъствие в наказателното поле, за да накаже защитата на противника. Нигериецът е вкарал 26 гола през настоящата сезон и на името си има 5 асистенции. Ман Юнайтед не успяха с амбициозна сделка за него миналото лято, но може отново да се опитат да го вземат. Проблем за сделката вероятно ще бъде исканата цена. Трудно се преговаря с президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис. Той оценява нападателя на £133 милиона. Ди Лаурентис е готов да приеме бонуси като част от сделката, но големият въпрос е дали Юнайтед ще развържат кесията за нападателя. Такъв огромен разход може да ги остави с ограничени средства за други нови попълнения.

Едно е ясно, през това лято Ман Юнайтед ще привлече нов нападател. Други имена също са свързвани с трансфер на „Олд Трафорд“ – например Гонсало Рамош от Бенфика. Изброените по-горе три имена обаче са основните кандидати за нов номер 9 на „червените дяволи“ и предстои да видим с кой клуб английският гранд ще успее да постигне сделка след края на сезона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички