Трима мъже бяха наказани за насилие на Кардиф-Манчестър Юнайтед


Трима мъже бяха наказани за насилие на Кардиф-Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

972 0

Трима мъже получиха забрани за посещаване на футболни мачове заради насилие по време на двубоя между Кардиф и Манчестър Юнайтед от Висшата лига. 34-годишният Лий Томас, 34-годишният Гарет Уолтърс и 47-годишният Ройстън Дейвис бяха наказани след инцидент по време на мача от Премиършип на 22 декември.

22-годишен мъж и 16-годишният му брат, фенове на Кардиф, но подкрепящи Манчестър Юнайтед, седнали сред домакинските привърженици на „Кардиф Сити Стейдиъм“ и били „неспособни да удържат емоциите си“, след като техният отбор получил правото да изпълни дузпа. Те били разпръснати от феновете на Кардиф и ескортирани от стюардите извън стадиона, но били последвани от разгневена група запалянковци. Сред тях били Томас, Уолтърс и Дейвис, които ги нападнали и нанесли физически травми на по-възрастния от двамата братя. Тримата бяха арестувани впоследствие, като се явиха и пред Върховния съд в Кардиф в петък, където Томас получил петгодишна забрана за посещаване на мачове, докато Уолтърс и Дейвис се разминали с по три.

Томас, родом от Пентър, пледира виновен по обвинение в физическо нападение, като ще извърши 20 часа обществено-полезен труд и ще заплати 50 паунда обезщетение и 170 паунда за разходи и надбавки за пострадалите. Неговото наказание бе по-голямо от това на останалите, защото той вече бе изтърпял тригодишна забрана през март за нахлуване на футболен терен. Уолтърс, родом от Ели, също пледира виновен по обвинение в наплюване на пострадалия и бе осъден на осем седмици затвор, наказан за 12 месеца и 100 часа обществено-полезен труд. Той ще заплати 100 паунда компенсация и 225 паунда за разходи и надбавки за пострадалите. Дейвис, родом от Ланръмни, се призна за виновен по обвинение в нанасяне на телесни щети, като бе осъден на 60 часа обществено-полезен труд. Той ще заплати 100 паунда компенсация и 170 паунда за разходи и надбавки за пострадалите. Уолтърс, Дейвис и Томас получиха забрани за посещаване на футболни мачове на територията на Великобритания. Освен това те нямат правото да навлизат в рамките на 2 500 м на футболен мач във Великобритания пет часа преди и след последния съдийски сигнал, както и навлизането във всеки град във Великобритания, където Кардиф или Уелс играе.

А чии фенове са най-големи расисти в Англия - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички