Три причини Арсен Венгер да остане мениджър на Арсенал и през следващия сезон


Три причини Арсен Венгер да остане мениджър на Арсенал и през следващия сезон
Снимка: Gulliver/GettyImages

3118 0

В последните месеци силно се спекулира около бъдещето на Арсен Венгер и това дали той има място все още като мениджър на Арсенал. "Топчиите" претърпяха серия негативни резултати от началото на 2018 година, като загубиха общо 8 мача и записаха 4 поредни поражения преди да дойде победата над Милан на "Сан Сиро" в Лига Европа.

До някъде тази победа замъгли погледите на феновете, които искат французина вън от "Емирейтс" възможно най-скоро. Днес медиите в страната не пропуснаха възможността да защитят Венгер, като споделиха три причини, според които той трябва да запази позицията си.

1. Трофеите

Арсенал не са били близо до титлата в Англия през нито един от последните няколко сезона, а от миналия сезон вече не е част и от Топ 4 в Англия, като е напълно възможно това да се случи и през тази кампания. "Топчиите" обаче превърнаха ФА Къп в свой специалитет, а никой не очакваше добър резултат в Лига Европа, след като стана ясно, че тимът ще срещне Милан. "Артилеристите" спечелиха гостуването си на "Сан Сиро" снощи, а при отстраняването на "росонерите", Арсенал директно се превръща във фаворит за титлата. А успее ли да донесе трофея от Лига Европа на "Емирейтс", Венгер няма да бъде уволнен за нищо на света.

2. Кой друг?

От както се спекулира за уволнението на Венгер, от тогава се говори и за неговия наследник. Много имена бяха спрягани, но ако се погледне реалистично, отборът от Лондон не е с финансовото положение на грандовете от Манчестър или на съгражданите си от Челси. От тук и започват пречките за привличането на доказал се треньор.

3. Контролът

Огромният контрол, който Венгер има в Арсенал е изненадващ за всички фенове. В последните сезони ръководството опитва да намали правата на французина. На феновете може да не се харесва това колко власт има Венгер, но той е от толкова време в клуба и познава абсолютно всичко, което е свързано с отбора Арсенал. Ако французинът бъде уволнен, то ръководството ще трябва да наеме няколко човека, които да могат да изпълняват функциите на мениджъра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички