Треньорът на Нюкасъл отписа Александър Исак, шведът ще играе чак след Коледа?


Треньорът на Нюкасъл отписа Александър Исак, шведът ще играе чак след Коледа?
Снимка: Getty Images

1566 0

Рекордната покупка на Нюкасъл - Александър Исак, ще се възстановява от травмата си поне още един месец, а новината бе съобщена от старши треньора на тима - Еди Хау.

През лятото "свраките" счупиха рекорда си с привличането на 23-годишния нападател, изплащайки 60 милиона паунда на Реал Сосиедад. Шведът дебютира с гол срещу Ливърпул (1:2), а след това се разписа и срещу Борнемут (1:1), но се контузи на лагер с националния си отбор в края на септември.

"За съжаление, травмата му отново се влоши. Не мисля, че ще го видим в игра преди Световното първенство. Това е много разочароващо за него като нов футболист в отбора и във Висшата лига. Той се аклиматизираше добре, но после получи тази контузия с Швеция...", каза Хау на пресконференция преди утрешното (19 октомври) домакинство на Евертън (21:30 часа).

Мондиал 2022 ще се проведе в периода 20 ноември - 18 декември, след което сезонът във Висшата лига ще бъде подновен. Швеция няма да участва в Катар, което означава, че Исак ще може да се завърне на терена чак на 26 декември, когато Нюкасъл гостува на Лестър в мач от 27-ия кръг.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Нов футболист в Нюкасъл - 19-годишният Амаду Диало подсили "свраките"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички