Трансферният пазар в Англия затвори: Кои са 10-те най-добри сделки на това лято?


Трансферният пазар в Англия затвори: Кои са 10-те най-добри сделки на това лято?
Снимка: Gulliver/GettyImages

2647 0

Летният трансферен прозорец в Англия затвори преди по-малко от 24 часа, след като Английската футболна асоциация реши да премести затварянето на пазара 3 седмици по-рано от предишната дата. Така играчите и треньорите ще могат изцяло да се фокусират върху започващия сезон.

Някои отбори за пореден път бяха изключително активни на трансферния пазар, а други останаха пасивни, задоволени от състава, с който разполагат. Ливърпул и Челси на два пъти подобриха рекорда за най-скъп вратар в историята на футбола, като първо "червените" го счупиха с трансфера на Алисон Бекер от Рома, а след това Челси го подобри със сделката за Кепа Арисабалага.

Манчестър Юнайтед не успя да проведе особено добър трансферен прозорец, докато Тотнъм и Манчестър Сити останаха сравнително пасивни. "Шпорите" не привлякоха нито едно ново попълнение, а "гражданите" могат да се похвалят с трансфера на Рияд Марез.

Арсенал и Ливърпул бяха двата най-активни клуба от отборите в топ 6 на Англия и разшириха състава си с класни попълнения. Но кои бяха най-добрите трансфери на това лято? Ето и списък с 10-те най-добри входящи трансфери във Висшата лига:

10. Щефан Лихщайнер - Арсенал. Защитникът премина в състава на "артилеристите" със свободен трансфер от Ювентус. Лихщайнер е на 34 години и има 7 последователни спечелени титли на Италия с "бианконерите" и достатъчно опит и лидерски качества, за да помогне на тима на Юнай Емери.

9. Бернард - Евертън. "Карамелите" успяха да подпишат в последния момент с бразилския национал, който бе свободен агент. Бернард прекара пет сезона в Шахтьор, като показа отлични качества през всички тези години и на европейската сцена.

8. Матео Ковачич - Челси. "Сините" успяха да си осигурят услугите на халфа на Реал Мадрид, макар и за едногодишен престой под наем. Ковачич бе определян за един от най-талантливите полузащитници в Европа, но след като премина на "Сантяго Бернабеу", така и не получи нужния шанс, за да разгърне потенциала си.

7. Руи Патрисио - Улвърхемптън. "Новакът" във Висшата лига успя да привлече със свободен трансфер от Спортинг един от най-опитните вратари на континента, който има зад гърба си 73 мача за националния отбор на Португалия. Абсолютен подарък за вълците!

6. Фабиньо - Ливърпул. Мърсисайдци най-после успяха да намерят достатъчно стабилен опорен халф, който да контролира играта пред защитната четворка. "Червените" заплатиха 39 млн. паунда на Монако за услугите на бразилеца, които на днешния трансферен пазар изглеждат наистина малка сума.

5. Жоао Моутиньо - Улвърхемптън. Отново трансфер на "вълците", който със сигурност трябва да попадне в тази класация. Уондърърс заплатиха едва 5 млн. паунда на Монако за друг португалец с изключително много опит, който да внесе ред в средата на терена.

4. Жан Мишел Сери - Фулъм. Другият "новак" Фулъм също изненада с много успешен трансфер, привличайки полузащитник, който само преди година се бе разбрал с испанския колос Барселона за условията си, но до трансфер така и не се стигна. Арсенал и Наполи също бяха сред отборите, които желаеха Сери. "Котиджърс" заплатиха 26,5 млн. паунда на Ница за услугите на халфа.

3. Наби Кейта - Ливърпул. "Червените" успяха да договорят трансфера на халфа още през зимата, като Кейта довърши сезона в Лайпциг и след това се присъедини към мърсисайдци. Креативен, здрав физически и енергичен полузащитник, който бе определян за един от най-добрите в Европа на своята позиция. Ливърпул заплати 48 млн. паунда за него.

2. Джорджиньо - Челси. Въпреки критиките към Челси за трансферната им политика през лятото, не можем да не отчетем факта, че "сините" се сдобиха с истинско съкровище в средата на терена. Джорджиньо напусна Наполи срещу 57 млн. паунда, за да се присъедини към бившия си мениджър в Неапол - Маурицио Сари.

1. Алисон Бекер - Ливърпул. Безспорно трансферът на лятото във Висшата лига. Мърсисайдци проведоха отлична политика на трансферния пазар, а привличането на един от най-добрите вратари в света Алисон бе черешката на тортата. "Червените" най-после решиха проблема с вратарския пост и сега спокойно могат да гледат към най-високия връх във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички