"Това наистина ми хареса" - коментарът на Микел Артета след разгрома на Арсенал срещу Шефилд Юнайтед


"Това наистина ми хареса" - коментарът на Микел Артета след разгрома на Арсенал срещу Шефилд Юнайтед
Снимка: Getty Images

1133 0

В понеделник вечер (4-ти март) Арсенал записа седма поредна победа в английската Висша лига, разгромявайки като гост Шефилд Юнайтед.

Със спечелените три точки тимът на Микел Артета събра актив от 61 на третото място - на една зад втория Манчестър Сити (62) и на две зад лидера Ливърпул (63).

Коментарът на Артета

"Чудесна вечер! Това е място, на което се играе доста трудно, но начинът, по който влязохме в мача, очевидно, направи разликата. Бяхме много агресивни и показахме качество - особено в последната третина от игрището. Поддържахме ритъм, показахме глад и това наистина ми хареса", коментира наставникът на "артилеристите" след последния съдийски сигнал.

Крайното класиране на Острова се определя от головата разлика, а в момента Арсенал е с най-добрата (+45). Запитан дали това може да се окаже решаващо в борбата за титлата Артета обясни:

Арсенал

"Не знам. Фактът е, че вкарваме много голове и в същото време не допускаме, което е чудесно. Но най-важното е да печелим всеки мач до края. Това е изискването в този клуб през последните 6-7 години и това е целта ни занапред".

*За Арсенал предстои домакинство на Брентфорд от 28-ия кръг (9-и март, 19:30 ч. българско време), а след това е реваншът с Порто в Лондон от 1/8-финалите на Шампионска лига (12-и март, 22:00 часа). Припомняме, че "топчиите" загубиха първия сблъсък с "драконите" с минималното 0:1!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "С по-малко би било много трудно" - Микел Артета каза колко точки трябват на Арсенал за титла!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички