Арсенал пропусна да изкове историческа победа, а феновете имат защо да се притесняват (ВИДЕО)


Арсенал пропусна да изкове историческа победа, а феновете имат защо да се притесняват (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1832 0

Арсенал бе гол от историческа победа във Висшата лига. В последния двубой от 27-ия кръг “топчиите” разпиляха Шефийлд Юнайтед като гост с 6:0, а пет от попаденията бяха вкарани още до почивката.

И докато резултатът не бе достатъчен за нещо невиждано, то друг рекорд бе формиран още през първото полувреме. Така на столичани им остана да подобрят най-големия резултат при гостуване във Висшата лига, който е 6:0. 

До него Арсенал стига за втори път в рамките на по-малко от месец, след като и Уест Хем бе разбит у дома с 0:6 на 11-и февруари.

В понеделник вечер възпитаниците на Артета си свършиха работата още до почивката чрез Йодегор (5'), Мартинели (15'), Хаверц (25') и Райс (39'), а междувременно Богъл си вкара автогол в 13-ата минута. 

Арсенал заслужено победи

Шестото попадение бе дело на пети различен голмайстор сред гостите - Уайт, в 58-ата минута, а след още 5' Габриел Мартинели напусна с принудителна смяна и видимо контузен. В същото време бяха заменени още Жоржиньо и последният голмайстор, което се отрази на головите положения срещу съперника. 

В крайна сметка Арсенал засили натиска на върха с 61 точки на третото място. Втори е Манчестър Сити с точка повече, а Ливърпул е лидер с общо 63 пункта. В събота "топчиите" приемат Брентфорд с възможността да оглавят Висшата лига. Ден по-късно е дългоочакваното гостуване на "гражданите" в Ливърпул. 

Още: "С по-малко би било много трудно" - Микел Артета каза колко точки трябват на Арсенал за титла

Застой в преговорите за договор праща важен футболист на Арсенал обратно в Италия?

Трансферна цел №1 на Тотнъм има татуировка на Арсенал на рамото си (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички