Тотнъм съсипа мечтите на Лестър за Шампионска лига


Тотнъм съсипа мечтите на Лестър за Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

855 0

Отборът на Тотнъм постигна нова победа във Висшата лига на Англия, надигравайки тима на Лестър в двубой от 37-мия кръг на първенството. „Шпорите“ надделяха над своя съпреник с 3:0. Джеймс Джъстин си отбеляза автогол в самото начало на срещата, а до края на първата част Хари Кейн отблеляза нови два гола, за да оформи крайния резултат.

Отборът на Тотнъм започна много силно мача и заслужено стигна до гол още в началото на срещата. В 6-тата минута Хюн-Мин Сон навлезе опасно в наказателното поле на гостите, след което стреля към вратата на Шмайхел, но топката се отби в крака на Джеймс Джъстин и влезе в мрежата на Лестър – 1:0! При ситуацията останаха съмнения за засада на Хари Кейн, но попадението бе признато. След гола Лестър стана доста по-опасен и пропусна няколко добри положения пред вратата на Юго Лорис.

Противно на логиката, въпреки опасните атаки на гостите, тимът на Жозе Моуриньо бе този, който следващ стигна до гол. В 37-мата минута Хари Кейн получи чудесен пас от Лукас Моура и с хубав фалцов удар вкара за втори път топката в мрежата на Шмайхел – 2:0! Само три минути по-късно английският голмайстор отново бе точен. Този път Кейн сам изработи гола си, като преодоля футболист на Лестър и стреля от границата на наказателното поле – 3:0! През втората част двата отбора сериозно свалиха темпото и нямаше много чисти положения пред някоя от двете врати.

По този начин тимът на Тотнъм записва трета поредна победа във Висшата лига. Тимът на Жозе Моуриньо събира актив от 58 точки и изпреварва Уулвърхемптън на 6-тата позиция. Загубата означава, че надеждите на Лестър да играят в Шампионска лига през следващия сезон претърпяват сериозен удар. „Лисиците“ остават на 4-то място с 62 точки, но могат да бъдат изпреварени от Манчестър Юнайтед при победа или равенство на „червените дяволи“ срещу Уест Хям в сряда. В последния кръг Лестър е домакин именно на Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички