Тотнъм спука от бой Нюкасъл, Хюн Мин Сон блесна с участие в 3 гола


Тотнъм спука от бой Нюкасъл, Хюн Мин Сон блесна с участие в 3 гола
Снимка: Getty Images

687 0

Тотнъм разгроми Нюкасъл в двубой от 16-ия кръг на Висшата лига. Лондончани надвиха с 4:1 след 2 гола на Ришарлисон и по 1 на Удоджи и Хюн Мин Сон. Кореецът, който се разписа от дузпа, направи и 2 асистенции в срещата. За гостите почетен гол вкара Жоелинтон в 90+2'. 

Тотнъм поведе в 26-ата минута, когато Хюн Мин Сон намери Иенома Удоджи пред опразнената врата на "свраките" и той се възползва от това, за да отбележи.

Дванадесет минути по-късно "шпорите" нанесоха своя втори удар над съперника. Отново Сон беше човекът, който асистира, този път на Ришарлисон. Кореецът видя съотборника си на добра позиция, подаде му и бразилецът чукна топката на опразнената врата за 2:0.

Домакините решиха всичко в 60-ата минута, когато Ришарлисон реализира втори гол в мача. Той засече центриране в наказателното поле на Педро Поро, овладя и стреля в долния десен ъгъл на Дубравка - 3:0.

Три минути по-късно резултатът можеше да стане 4:0, но Бренън Джонсън нацели мощно лявата греда. В 64' Хюн Мин Сон изпусна да се отчете и с гол, тъй като шутът му премина покрай гредата.

В 84' "шпорите" направиха загубата на Нюкасъл още по-тежка, след като Хюн Мин Сон реализира дузпа за 4:0. Тя бе дадена за нарушение на Мартин Дубравка в наказателното поле.

Нюкасъл се разбуди след края на редовното време и успя да върне едно попадение в добавените минути. Жоелинтон реализира в 90+2', след като се възползва от отлично подаване на Уилсън и преодоля Викарио. 

Въпреки успеха, тимът от Лондон остана на пета позиция, на 3 точки от топ 4. Нюкасъл също запази своето седмо място, имайки 4 точки по-малко от днешния си съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички