Тотнъм победи категорично Лийдс и се върна в топ 3 на Висшата лига


Тотнъм победи категорично Лийдс и се върна в топ 3 на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3633 0

Тотнъм победи с категоричното 3:0 Лийдс в най-интригуващия мач за деня в английската Висша лига. Така "шпорите" записаха първа победа след цели 4 поредни срещи без успех в шампионата. С 3-те точки пък отборът се завърна в топ 3 на временното класиране.

Футболистите на Жозе Моуриньо заслужено стигнаха да победата, след като бяха тимът, който игра по-добре и създаде повече чисти положения. С основни заслуги отново бяха двете големи звезди Хари Кейн и Хюн Мин Сон, които вкараха по един гол. В последните секунди от двубоя Мат Дохърти си изкара втори жълт картон и съответно червен, като бе изгонен заради закъсняла намеса.

Именно Кейн откри резултата след точно изпълнена дузпа в 29-ата минута. Към края на частта той асистира на Сон, за да бъде удвоен авансът. Едва 5 минути след началото на второто полувреме пък Тоби Алдервейрелд засече с глава центриране от ъглов удар и направи резултата класически. 

За Тотнъм предстои полуфинал срещу Брентфорд за Купата на Лигата във вторник (5 януари), както и мач от третия кръг във ФА Къп в неделя (10 януари) срещу Марин. Лийдс пък гостува на Кроули във ФА Къп на 10 януари.

СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Дохърти, Алдервейрелд, Дайър, Дейвис, Уинкс, Хойберг, Бергвайн, Ндомбеле, Сон, Кейн

Лийдс: Мелие, Далас, Айлинг, Страйк, Алиоски, Филипс, Рафиня, Родриго, Клих, Харисън, Бамфорд

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна на високи обороти и двата тима стартираха с атаките. В 50-ата минута Ндомбеле имаше добър шанс да отбележи, като стреля много мощно отблизо, но ударът му бе в ръцете на Мелие, който се справи и изби в ъглов удар.

След неговото изпълнение Тоби Алдервейрелд засече топката с глава и я насочи към вратата, а този път Мелине не бе особено убедителен и не успя да улови или избие топката, а тя влезе във вратата му. 51' - 3:0!

В следващите минути играчите на Жозе Моуриньо пропиляха още няколко добри възможности. Те контраатакуваха чудесно и нееднократно оставаха с числено превъзходство, но не успяваха да доразгърнат атаките си, за да стигнат до гол. С нов голям пропуск се отличи и Бергвайн, който от отлична позиция бе спрян от стража на гостите.

90+2' - червен картон! В последните секунди от двубоя Мат Дохърти си изкара втори жълт картон след закъсняла намеса и бе изгонен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първата половина от частта двата отбора играха на високи обороти, като първоначално гостите започнаха по-устремено в търсене на гола. След това ролите се размениха, а с голям пропуск се отличи Хари Кейн. Непосредствено след това пък и Патрик Бамфорд с глава не успя да отбележи.

В 27-ата минута Бергвайн изигра хитро ситуация, като гърдира получено подаване и застана с тяло пред топката, като по този начин принуди противников играч да го фаулира. Това доведе до дузпа, като Хари Кейн се нае с изпълнението и стреля в средата по земя и не сбърка. 29' - 1:0!

Футболистите на Жозе Моуриньо пропуснаха още една страхотна ситуация за гол чрез Бергвайн, който от непосредствена дистанция стреля над вратата. Колкото повече мачът се приближаваше до края на полувремето пък, толкова повече гостите притежаваха топката и опитваха да изравнят резултата. Те имаха добри възможности, но Харисън и Бамфорд изпуснаха.

Точно тогава обаче "шпорите" нанесоха своя удар чрез добра позната комбинация. Хари Кейн напредна отдясно и пусна извеждащо подаване в наказателното поле към Хюн Мин Сон, който с едно докосване насочи топката във вратата на Мелие и направи резултата 2:0 в 43-ата минута.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Най-интригуващият двубой от деня в английската Висша лига противопоставя Тотнъм и Лийдс. "Шпорите" са сред фаворитите за спечелването на титлата в Англия (въпреки кошмарната серия, в която се намират), а гостите са гаранция за зрелище и голове.

Това е обещаваща комбинация за получаването на качествен сблъсък. Футболистите на Жозе Моуриньо са в серия от 4 поредни мача без победа във Висшата лига, което не само, че ги свали от 1-вото място, но и ги извади от топ 4.

Лийдс се движи в средата на класирането, като при победа днес дори ще изравни Тотнъм по точки (23 срещу 26 към момента). Трябва обаче да се отбележи, че "шпорите" са и с един двубой по-малко. Едно е сигурно - и двата тима ще търсят победата в днешния сблъсък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички