Тотнъм отговори на грешката на Нюкасъл с победа над градски съперник (ВИДЕО)


Тотнъм отговори на грешката на Нюкасъл с победа над градски съперник (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

748 0

Тотнъм се възползва от поражението на прекия си конкурент - Нюкасъл, през уикенда и се изкачи до четвърта позиция във временното класиране във Висшата лига

Това стана възможно, след като "шпорите" се наложиха над Уест Хям в лондонското дерби от 24-ия кръг на Висшата лига. В герои за победителите се превърнаха Емерсон Роял и Хюн Мин-Сон, които се разписаха съответно в 56-ата и 72-ата минута на двубоя. 

Победителите събраха 42 точки след 24 изиграни двубои и се изкачиха до четвъртата позиция, докато петият Нюкасъл има с 1 точка и двубой по-малко до този момент. "Чуковете" пък остават в зоната на изпадащите - 18-о място, с 20 точки от 23 срещи.

Трябва да се отбележи, че възпитаниците на Антонио Конте бяха по-силни във всеки един елемент на играта и заслужено спечелиха двубоя. Срещата всъщност започна с опит на гостите, който не сполучи след час минута игра. 

Още преди да измине и четвърт час домакините имаха претенции за дузпа, но ВАР бе категоричен, че такава не може да бъде отсъдена. Причината за претенциите на "белите" бе игра с ръка в наказателното поле.  

До края на първата част Ричарлисон създаде най-опасното голово положение, което обаче бе отразено от Фабиански.

През втората част по-настоятелният отбор успя да вкара част от ситуациите си, за да запише 13-тата си победа през кампанията във Висшата лига. 

Video edited on Kapwing

Следете всичко най-интересно от Висшата лига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички