Тотнъм не се спъна във Фулъм и "диша във врата" на Арсенал


Тотнъм не се спъна във Фулъм и "диша във врата" на Арсенал

1491 0

Тотнъм не допусна грешка при домакинството си на Фулъм и се наложи над градския си съперник с 2:1. По този начин възпитаниците на Антонио Конте се върнаха на победния път, а в герои за домакините се превърнаха Хойберг, разписал се в 40-ата минута, както и Хари Кейн, направил разликата в 75-ата минута. Попадението за гостите бе реализирано от Митрович в 83-ата. 

„Шпорите“ бяха по-настоятелни през цялото време и логично стигнаха до успеха. Те успяха да поведат още около 10-ата минута когато Сон вкара в противниковата мрежа, но попадението бе отменено поради засада. В 33-ата минута отново той бе близо до откриването на резултата, но напречната греда му отне тази възможност.

След 7 минути се стигна и до попадението на Хойберг, който първо овладя пас на Ричарлисон и след това стреля неспасяемо в долния ляв ъгъл за 1:0.

В първите десет минути от втората част двата тима си размениха по едно опасно положение, но те не промениха резултата. В 50-ата минута Дайър стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от напречната греда. Гостите отговориха след 4 минути, когато Митрович също пробва от рамките на вратарското поле, но опитът му в левия ъгъл бе усуетен от противниковия страж.

В 75-ата минута Хари Кейн удвои разликата след удар от въздух в наказателното поле. Гостите обаче бързо върнаха драмата в срещата, след като Александър Митрович се възползва от възможност и върна попадение в 83-ата минута. 

В последната редовна минута сърбинът бе близо до ново попадение, но пропусна, като последва гол за домакините, дело на Ричарлисон, но то бе отменено от ВАР. 

По този начин победителите се изкачиха до втора позиция с 14 точки, докато Фулъм остава на 10-о място с 8 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички