Тотнъм капитулира срещу отбор без победа като домакин


Тотнъм капитулира срещу отбор без победа като домакин
Снимка: Guliver/GettyImages

1175 0

Скучно и безидейно - така може да бъде определено представянето на Тотнъм, който можеше да се доближи максимално до топ 4 при триумф над Брайтън, но вместо това възпитаниците на Жозе Моуриньо загубиха безславно с 1:0 като гост и демонстрираха неумението да се справят дори срещу посредствени съперници, когато на терена го няма Хари Кейн. 

"Чайките" можеха дори да разгромят своя опонент, след като през първото полувреме създадоха куп положения в своя полза, но вкараха само един гол. Той падна рано през полувремето, като в 17' Грос направи страхотен пробив отдясно, нахлу към наказателното поле и подаде пред малкия пеналт, където Трусард изпревари защитник на Тотнъм и засече неспасяемо във вратата на Лорис. 

Френският страж спаси на два пъти вратата си от нови голове, докато Тотнъм отправи само един удар през първата част, дело на Бергвайн - 1:0 до почивката. През второто полувреме Моуриньо смени схемата на 4-2-3-1 и пусна Карлос Винисиус в предни позиции, но това даде само временен резултат. В първите 15 минути "шпорите" имаха добри ситуации, най-добрата от които пропиляна от Винисиус, който стреля с глава от близка дистанция, но вратарят се намеси добре. 

Брайтън на свой ред имаше своите възможности, след като съставът на Греъм Потър се напасна на промените в лондонския тим. Лорис пак се намеси решаващо в един случай, а в 83' Алдервейрълд спаси сигурен гол, когато Грос преодоля вратаря с пас към резервата Конъли, но нападателят стреля ниско и белгийският бранител успя да избие с тяло. Саможертвата му обаче остана невъзнаградена, след като единственият удар към вратата на Брайтън до края бе дело на Ерик Ламела от 30 метра и не го затрудни изобщо - 1:0 за "чайките". 

Това беше първи успех на Брайън за сезона като домакин. В същото време Моуриньо за пръв път в кариерата си губи първите си 3 мача като гост на един и същ съперник - два пъти с Манчестър Юнайтед и сега с Тотнъм. "Шпорите" пък бяха 1-и в класирането след 12 изиграни мача, но след 20 вече са с 11 зад лидера. Лондончани имат 33 точки и са на 7-о място. Брайтън е 17-и с 21 пункта - с малко над зоната на изпадащите във Висшата лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички