Тотнъм и Лестър си вкараха 6 гола, "лисиците" пропиляха шанса си за топ 4


Тотнъм и Лестър си вкараха 6 гола, "лисиците" пропиляха шанса си за топ 4
Снимка: Getty Images/Guliver

3456 0

Лестър загуби с 2:4 като домакин срещу Тотнъм в последния кръг от английската Висша лига. "Лисиците" не успяха да се възползват от грешната стъпка на Челси и разочароваха сериозно, след като на два пъти повеждаха в резултата и бяха съвсем близо до това да завършат в топ 4 на крайното класиране и да се класират за Шампионска лига през следващия сезон.

Срещата се превърна в истински голов трилър, а успехът класира "шпорите" на 7-ата позиция. Те бяха съвсем близо до това да останат 8-и, задминати от градския съперник Арсенал, и аут от Европа. Сега обаче ще играят в новосформирания турнир на УЕФА Лига на конференциите.

Лестър и Тотнъм изиграха доста успорван мач, в който си предаваха инициативата. Джейми Варди се отличи с две попадение, дошли от дузпи, но чрез Кейн и грешка на Шмайхел "шпорите" изравняваха. В края на срещата Гарет Бейл вкара още два гола и донесе успеха за своя тим.

СЪСТАВИ

Лестър: Шмайхел, Кастан, Фофана, Союнчу, Олбрайтън, Ндиди, Тилеманс, Томас, Мадисон, Ихеаначо, Варди

Тотнъм: Лорис, Дохърти, Алдервейрелд, Санчес, Регилион, Хойберг, Уинкс, Деле Али, Бергвайн, Сон, Кейн

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

51' - 2:1! Още в първите минути от втората част Санчес задържа Варди в наказателното си поле и го повали. Така реферът отсъди втора дузпа в срещата и Варди отново се нае с изпълнението. Този път Лорис остана в средата, но и този играчът на "лисиците" го излъга и реализира.

76' - 2:2! Каспер Шмайхел излезе неразчетено, за да боксира топката след центриране от ъглов удар. Санчес се възползва от това и след отличен отскок намери топката с глава и я вкара в опразнената мрежа.

87' - 2:3! Тотнъм осъществи пълен обрат. Контраатака на "шпорите", добра работа на Сон и Кейн и гол на Гарет Бейл. Останаха съмнения за игра с ръка на Кейн малко преди това, но попадението не бе отменено.

90+6' - 2:4! На нова скоростна контраатака Бейл напредна с топката чак до наказателното поле на Лестър. Уелсецът стреля в гредата, но топката се отби към него и я довкара.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

18' - 1:0! Джейми Варди бе препънат в противниковото наказателно поле. След преглед с ВАР на ситуацията реферът отсъди дузпа, с чието изпълнение се нае именно английският нападател. Той изпрати Уго Лорис в обратния ъгъл и не сбърка, за да изведе отбора си напред в резултата.

41' - 1:1! Хюн Мин Сон се ориентира след отбита топка и я върна назад към наказателното поле, където Хари Кейн я намери чудесно от въздуха и изравни резултата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И двата отбора ще се хвърлят яростно в борба за постигането на различните цели, които имат. "Лисиците" на Брендън Роджърс се застояха дълго време в топ 4, но тежкият край на сезона с поредица от мачове срещу Манчестър Юнайтед, Челси (на два пъти - при единия бе спечелен финалът във ФА Къп), Тотнъм промени доста ситуацията.

Към момента Лестър е на 5-а позиция и дори не държи съдбата си в свои ръце. Тимът има равни точки с 4-ия Ливърпул, но мърсисайдци имат с 4 попадения по-добра голова разлика. Така "лисиците" трябва да се надяват на грешна стъпка на Ливърпул, който се изправя срещу Кристъл Палас, или минимална победа за мърсисайдци и разгром с 5 гола в тяхна полза срещу Тотнъм - нещо немислимо.

"Шпорите" също преследват своите цели. Към момента те заемат 7-ата позиция (8-и е Евертън с равен брой точки, но и тежък мач с Манчестър Сити). Тя им осигурява участие в новия турнир на УЕФА Лига на конференциите. За това място се борят и Евертън, и Арсенал.

Тотнъм обаче има апетит и за 6-ата позиция. Към момента тя е заета от Уест Хям, който има 3 точки повече, но и доста по-слаба голова разлика. Загуба на "чуковете" от Саутхемптън и успях за Тотнъм ще значи Лига Европа за "шпорите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички