Топ отборите в Англия почти няма местни фенове, лидерът дори не завърши в топ 6


Топ отборите в Англия почти няма местни фенове, лидерът дори не завърши в топ 6
Снимка: Getty Images

3952 0

Клубовете от Висшата лига бяха класирани въз основа на процента местни привърженици на техния стадион, които са посетили мачове за период от осем месеца след ново проучване.

Всички клубове от най-високото ниво от миналия сезон бяха анкетирани по време на кампанията, за да се следи колко фенове, посещаващи мачове, живеят на около 10-11км от стадиона и резултатите са донякъде изненадващи за някои клубове.

Водещите клубове изостават

Само Ливърпул има процент под 50% от привържениците, живеещи на подобно разстояние от "Анфийлд, посещаващи мачове при 49%. Като всички останали големи шест клуба също са в долната половина.

Интересното е, че само малко над 1км дели дома на "червените" от Гудисън Парк, домът на Евертън, който има много по-висок процент от фенбазата на "карамелите" живее близо до двата стадиона - 78%.

От голямата шестица шампионът във Висшата лига Манчестър Сити има най-много местна фенбаза - 66%, а червената половина на Манчестър имаше значително по-малко местни жители, които ще гледат Юнайтед - 53%. Лондонските отбори Тотнъм (62%), Челси (56%) и Арсенал (55%) също имат прилично количество привърженици, посещаващи мачове извън радиус от споменатото разстояние.

Големият лидер

В горната част на списъка е Брентфорд с 83% от посетителите на мача. Радиусът покрива по-голямата част от западен Лондон, както и части от север и юг. След "пчелите", не е изненадващо, че е Нюкасъл е с 82%. С невероятно страстна фенбаза и стадион, базиран в центъра на града, винаги е горещо на "Сейнт Джеймс Парк".

Уулвърхемптън (81%), Кристъл Палас, Борнемут (71%), Евертън, Брайтън (76%), Саутхемптън (75%), Лийдс Юнайтед и Астън Вила (74%) съставляват останалата част от горната половина с доста добри цифри. Фулъм и Нотингам Форест (съответно 71% и 70%), докато Лестър Сити (68%) и Уест Хям (65%) съставляват останалата част от класацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички