Томас Тухел разкри: Никой не иска да носи номер "9" в отбора


Томас Тухел разкри: Никой не иска да носи номер "9" в отбора
Снимка: Getty Images

2361 0

Мениджърът на Челси - Томас Тухел разкри, че "никой не иска да пипа номер девет" в отбора, шегувайки се, че фланелката е прокълната.

"Сините" започват сезон 2022-23 с овакантен номер след завръщането на Ромелу Лукаку в Интер само година след като той се върна на "Стамфорд Бридж" с рекорден трансфер. Белгиецът не достигна върховете, които се очакваха от него и се присъедини към дълъг списък от играчи, които се бореха да постигнат успех за Челси, докато носеха фланелката с номер девет.

Този номер преди това беше носен от Фернандо Торес, Радамел Фалкао, Алваро Мората и Гонсало Игуаин.

" Няма голямо търсене на номер девет, когато играчите понякога искат да сменят номерата. Но, изненадващо, никой не иска да го докосне. Всеки, който е бил тук по-дълго от мен в клуба, ми казва: „А, знаеш ли, все едно той беше деветката и не вкара или той носеше номер 9 и също не вкара. И така, сега имаме момент, в който никой не иска да докосне тази фланелка", споделя Тухел.

Рахийм Стърлинг е единственият атакуващ играч, с когото Челси подписа досега през този трансферен прозорец, но той ще носи номер 17.

Вижте още: Аспиликуета обясни защо остава в Челси за сметка на Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички