Томас Тухел: Жоржиньо ще играе срещу Лийдс въпреки болките в гърба (ВИДЕО)


Томас Тухел: Жоржиньо ще играе срещу Лийдс въпреки болките в гърба (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1523 0

 

Томас Тухел заяви, че полузащитникът на Челси Жоржиньо ще превъзмогне болките от травмата на гърба, за да се изправи срещу Лийдс в събота следобед.

Италианският национал пропусна равенството със Зенит Санкт Петербург в Шампионската лига в сряда заради проблема в гърба. Но предвид проблемите с контузии в халфовата линия на „сините“, мениджърът Тухел разкри, че той ще се жертва в името на това да запълни празнините при домакинството на „Стамфорд Бридж“.

Н‘Голо Канте отпадна от двубоя заради травма на коляното, а Матео Ковачич се изолира след положителен тест за коронавирус, докато Трево Чалоба също е в лазарета.

„Жоржиньо завърши последните две тренировъчни сесии. Мисля, че той ще направи отново това, което направи в последните няколко мача, в които игра – ще играе с болката и ще направи всичко необходимо, за да е на терена“, каза германският наставник на „сините“.

Рийс Джеймс, който се намира в отлична форма, игра е центъра на полузащитата срещу Зенит, докато взетият под наем от Атлетико Мадрид Саул Нигес игра като ляв бек. Това бе експеримент, който не даде резултат, след като Челси допусна късен изравнителен гол при равенството 3:3, което ги остави на втора позиция в групата в ШЛ.

Наличността на Жоржиньо ще позволи на Джеймс да се завърне на обичайната си позиция и Тухел заяви: „Рийс ще стартира като уинг бек. Искахме да видим Рийс в тази позиция и да изпробваме Саул в нова роля. Но няма нужда от подобни експерименти в утрешния мач“.

Челси спечели едва три от последните си седем мача във всички турнири, като загубата от Уест Хем с 2:3 миналия уикенд сложи край на престоя им на върха във Висшата лига. Тухел призна, че лондончани не могат да пренебрегнат скорошните си затруднения, като призова играчите си да се фокусират върху поправянето на най-малките детайли.

„Нека бъдем честни, ако имаш преднина четири пъти в два мача и завършиш с една точка при шест допуснати гола, не е сега моментът да пренебрегнем, че всичко това се е случило. То се случва и смятам, че все още става въпрос за детайли, дребни детайли и да не се притесняваме за голямата картина. Има причини за това, разбира се, играхме в Зенит без централни полузащитници, които са свикнали да играят там“.

Третият Челси е на две точки зад лидера и действащ шампион Манчестър Сити, но Тухел се надява, че отборът се е поучил от скорошните си несполуки.

„Изявите ни не са ужасни. В някои моменти са средни, и средното представяне изглежда ужасно, когато играеш и работиш за Челси. Това е много необичайно за нас и не трябва да става честосрещано. Взехме си поука сега, да се надяваме, два пъти от опита, и имаме възможността да го докажем утре“, завърши германецът.

Междувременно се появиха информации, че Антонио Рюдигер напуска Челси, а брат му се е договорил с друг европейски гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички