Точно преди Ливърпул: Астън Вила на Джерард обърна Лестър Сити


Точно преди Ливърпул: Астън Вила на Джерард обърна Лестър Сити
Снимка: Gulliver/GettyImages

1599 0

Отборът на Астън Вила съумя да победи с 2:1 Лестър Сити в предпоследен мач от 16-ия кръг от английския футболен елит.

До успеха отборът, воден от Стивън Джерард, стигна, след като „виланите” обърнаха съперника си. Харви Барнс даде аванс на „лисиците” с попадение в 14-ата минута, завършвайки атака след пас на Патсон Дака.

Бирмингамци започнаха бурно да търсят изравнителното попадение и то дойде, след като Езри Конса изравни резултата едва 180 секунди след допуснатия гол.

В края на първото полувреме пък попадение на Джейкъб Рамзи бе отменено след намесата на ВАР, но това не пречупи амбицията на Астън Вила.

Десетина минути след подновяването на играта през втората част Езри Конса бе героят за домакините, след като бранителят порази Каспер Шмайхел и усложни още повече ситуацията за Роджърс при Лестър Сити.

Победата направи така, че вече Астън Вила е пред Лестър в класирането на Премиър лийг, макар двата отбора да са с идентичен точков актив – по 19. Поради по-добрите си показатели обаче Вила е пред „лисиците” и двата отбора са съответно 10-и и 11-и.

В следващия мач Вила на Стивън Джерард ще пътува до „Анфийлд”, за да може актуалният му клуб да се изправи срещу родния му такъв в зрелищен мач. За Лестър пък предстои домакинство срещу Нюкасъл Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички