Лестър поведе във Висшата лига, не без съдийско рамо


Лестър поведе във Висшата лига, не без съдийско рамо

590 0

Лидерът на Висшата лига Лестър и последният в таблицата Астън Вила спретнаха борбен и интересен мач в 22-ри кръг на първенството, в който обаче не излъчиха победител.

В крайна сметка "лисиците" си тръгнаха с точка от "Вила Парк", както и с временното лидерство, което обаче се случи след съдийска подкрепа.

Лестър можеше да реши мача в своя полза още през първото полувреме, но Рияд Марез пропусна дузпа при резултат 1:0. Преди това в 28-ата минута се бе разписал Оказаки.

В ситуацията Шмайхел намери Джейми Варди, който овладя и прехвърли вратаря на бирмингамци. Той обаче успя да отклони топката, но тя попадна у връхлитащия Оказаки, който от близко разстояние простреля вратата на Бън.

Това попадение обаче не бе редовно, тъй като в момента на паса на Шмайхел Варди бе в положение на засада.

През второто полувреме съдийската работа отново предизвика гнева на мениджъра Реми Гард. В 61-ата минута Роберт Хут събори в наказателното поле Козак без да играе с топката, но реферът на двубоя не свири дузпа.

Астън Вила не се предаде и успя да създаде няколко опасни положения, като усилията им дадоха плод в 75-ата минута. Тогава Руди Гестед получи пред наказателното поле и стреля. Топката се отклони от Уес Морган и влетя във вратата за 1:1. В ситуацията Лестър претендираха за нарушение, тъй като Гестед докосна топката с ръка при овалдяването й.

Със спечелената точка Лестър събра 44 и зае първото място, като е с пункт повече от Манчестър Сити и Арсенал. Днес "артилеристите" гостуват на Стоук Сити.

Астън Вила остава последен с едва 12 спечелени точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички