Тим от Висшата лига разби представите за английски футбол с брилянтен феърплей


Тим от Висшата лига разби представите за английски футбол с брилянтен феърплей
Снимка: Getty Images/Guliver

1728 0

Отборът на Улвърхемптън успя да постигне нещо невиждано по английските футболни терени от дълги години насам. "Вълците" изиграха пълен 90-минутен мач от Висшата лига без да извършат нито едно нарушение по време на двубоя. Безупречният феърплей бе постигнат срещу Брайтън през уикенда.

Постижението на Улвс е впечатляващо и с оглед на това, кога за последно Висшата лига е станала свидетел на подобен рекорд. Ще трябва да се върнем 6064 мача и 15 сезона назад, за да открием последния мач, в който отбор не е регистрирал нито едно нарушение по време на мач.

Двубоят между Улвърхемптън и Брайтън завърши при резултат 0:0, като "вълците" създадоха далеч по-голям брой положения, но така и не стигнаха до попадение. Брайтън от своя страна извърши осем нарушения в мача. Понастоящем Улвс се намира на 10-о място в първенството, но само на една точка от седмия Евертън, който е и с мач повече.

Междувременно мениджърът на Арсенал Унай Емери разкри от какво зависи класирането на "топчиите" за Шампионска лига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички