Тиери Анри разкритикува Венгер след 0:1 от Челси


Тиери Анри разкритикува Венгер след 0:1 от Челси
Снимка: Getty images/Gulliver

791 0

Легендата на Арсенал Тиери Анри разкритикува мениджъра на „артилеристите” Арсен Венгер след вчерашната домакинска загуба от Челси с 0:1.

След червения картон на Пер Мертезакер, който остави „топчиите” с човек по-малко в 17-ата минута, френският специалист реши да извади водещия си голмайстор Оливие Жиру за сметка на централния бранител Габриел Паулиста. Според Анри обаче тази смяна е била погрешна, тъй като Арсенал в крайна сметка не успя да реализира изравнително попадение.

"Когато видях, че Тио (Уолкът) остава на терена, а Жиру излиза, всички си помислихме, че Венгер иска да прибере отбора в по-задни позиции и да разчита на скоростни контраатаки. Според мен обаче ако бе извадил Джоел Кембъл вместо Жиру постройката на тима нямаше да пострада. Арсенал щеше да атакува с Уолкът и Йозил съответно отдясно и отляво, а Жиру щеше да е отпред.

Все пак е далеч по-лесно да се коментира в студиото без никакво напрежение, докато на терена трябва да се взимат бързи решения. Според мен обаче Венгер можеше да остави Жиру на терена”, обясни легендарният нападател. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички