Дежа ву: Червен картон провали Арсенал срещу Челси


Дежа ву: Червен картон провали Арсенал срещу Челси

883 0

Арсенал загуби за втори пореден път от Челси, след като шампионите стигнаха до минимална победа с 1:0 на "Емиратс" в дербито на 23-ия кръг от Висшата лига.

Единственото попадение беше на Диего Коща, който вкара в 22', след като 4 минути по-рано Пер Мертезакер си изкара директен червен картон заради фаул срещу испанския нападател.

Това е втори пореден случай, в който червен картон решава мача между двата тима. В началото на кампанията Челси спечели с 2:0 на "Стамфорд Бридж", след като Габриел си изкара червен картон в края на първото място.

Със загубата Арсенал загуби и първото място в шампионата, като Лестър е новият лидер във Висшата лига. Възпитаниците на Клаудио Раниери имат 47 точки срещу 44 на "артилеристите" и също толкова на Манчестър Сити.

Мачът почна с лек превес на Арсенал, но в 18' настъпи моментът, който наклони везните в полза на Челси. Диего Коща беше изведен зад отбраната на домакините и успя да се измъкне топката от шпагата на Мертезакер. Немският защитник обаче влезе в краката на нападателя. Съдията Марк Клатенбърг нямаше друг избор, освен да изгони защитника - Арсенал остана с 10 души на терена.

Арсен Венгер реагира мигновено и пусна в игра Габриел на мястото на Оливие Жиру, но това не предотврати гол във вратата на Петър Чех. Иванович получи топката на дясното крило и пусна остър пас пред малкия пеналт. Там Коща засече и донесе победния гол на "сините".

Арсенал се опита да натисне, но "артилеристите" нямаше как да се справят с отбранителния вал на шампионите, които се затвориха отлично, а на свой ред пропуснаха да решат по-рано мача.

През второто полувреме Арсенал отправи едва два удара и нямаше как да стигне до равенството - 0:1 в полза на Челси.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички