The Sun: Играч от Висшата лига иска да признае, че е хомосексуалист, клубът не му позволява


The Sun: Играч от Висшата лига иска да признае, че е хомосексуалист, клубът не му позволява

7649 0

Британският таблоид "The Sun" излезе днес със скандален материал относно английската Висша лига. Според изданието има играч от най-високото ниво на футбола на Острова, който е хомосексуалист и настоява да обяви това публично.

Не на такова мнение обаче са шефовете на клуба. Те официално са му забранили да прави каквито и да е изказвания без тяхното знание. В момента играчът и неговият агент продължават преговори с ръководството вече пети месец, но без никакъв напредък.

"Това е много важно решение за него. Той иска да обяви официално, че е гей. След като сподели с ръководството обаче, той получи неудобрение. Клубът подкрепя своя играч, но се притеснява от реакцията на феновете.

Всъщност се надяват друг играч да се разкрие пръв, за да не бъдат център на внимание. Клубът иска само най-доброто за своя футболист и осъзнават, че той трябва да получи огромна подкрепа заради тежкото решение - да разкрие публично сексуалната си ориентация. Според шефовете обаче подобен вид изявление няма да е от полза за клуба", споделя близък до въпросния футболист пред "The Sun".

От новия сезон в Англия пък ще има огромен брой промени в правилата на Висшата лига. Какви са те може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама