The Sun: Играч от Висшата лига иска да признае, че е хомосексуалист, клубът не му позволява

Британският таблоид "The Sun" излезе днес със скандален материал относно английската Висша лига. Според изданието има играч от най-високото ниво на футбола на Острова, който е хомосексуалист и настоява да обяви това публично.

Не на такова мнение обаче са шефовете на клуба. Те официално са му забранили да прави каквито и да е изказвания без тяхното знание. В момента играчът и неговият агент продължават преговори с ръководството вече пети месец, но без никакъв напредък.

Гризман обяви каква е причината да не заиграе във Висшата лига

По-рано това лято отборът на Барселона официлано обяви привличането на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид. Каталунците платиха 120 милиона евро за...

"Това е много важно решение за него. Той иска да обяви официално, че е гей. След като сподели с ръководството обаче, той получи неудобрение. Клубът подкрепя своя играч, но се притеснява от реакцията на феновете.

Всъщност се надяват друг играч да се разкрие пръв, за да не бъдат център на внимание. Клубът иска само най-доброто за своя футболист и осъзнават, че той трябва да получи огромна подкрепа заради тежкото решение - да разкрие публично сексуалната си ориентация. Според шефовете обаче подобен вид изявление няма да е от полза за клуба", споделя близък до въпросния футболист пред "The Sun".

От новия сезон в Англия пък ще има огромен брой промени в правилата на Висшата лига. Какви са те може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!