Куп промени от новия сезон в английската Висша лига


Куп промени от новия сезон в английската Висша лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5724 0

Стартът на сезона в английската Висша лига е все по-близко. Най-силното първенство отново ще привлече погледите в началото на август, когато 20-те топ отбора на Острова стартират битката за титлата.

От сезон 2019/2020 в Премиършип ще има няколко важни промени. Първата и най-важна е въвеждането на системата за видеоповторения ВАР. Освен това от идния сезон мачовете между преките отбори ще разделят тимовете, ако в края на сезона са с равни точки.

От новия сезон насетне футболисти на атакуващия тим няма да може повече да застават в стената на отбора, който се защитава при изпълнение на свободен удар. Освен това топката вече ще се води в игра веднага с изритването ѝ от аут, а не както до сега - докато не напусне наказателното поле.

Реферът на срещите от сезон 2019/2020 ще може да забави картона, който иска да покаже на даден играч, ако отборът, който има право да изпълни нарушение, го направи бързо. Картонът трябва да бъде показан до следващо спиране на играта. Също така заменените играчи ще трябва да напускат игрището през най-близката точка за това, което ще направи смените възможно най-бързи.

Един от най-коментираните трансферни слухове в Англия това лято е свързан с Дани Алвеш. Бразилският защитник е желан от два гранда на Острова, като повече по темата може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички