Тежко наказание грози Челси заради трансфер


Тежко наказание грози Челси заради трансфер
Снимка: Getty Images/Gulliver

1613 0

Английският шампион Челси отново е на мушката на ФИФА. Вече два пъти ръководният орган на световния футбол се опитва да уличи лондончани в погазване на законите за трансфери на играчи под 18 години, като и този път от организацията ще се опитат да докажат вината на "сините".

От Централата отказаха коментар по темата, докато трае разследването, но пък от "Стамфорд Бридж" са категорични, че не са нарушили нито една от разпоредбите на ФИФА.

Първият път, когато ръководният футболен орган се опита да наложи санкция на Челси, беше през 2009 година. Тогава беше наложено трансферно ембарго на английския тим за една година, но ръководството на клуба спечели обжалването пред Спортния съд в Лозана. Тогава ФИФА се опита да наложи наказанието заради трансфера на Гаел Какута.

Вторият случай беше преди година, но ФИФА не доведе до успешен край разследването си за трансфера на Бертран Траоре. Засега не се знае за кой трансфер се води разследване.

През миналата година ФИФА успешно наказа Атлетико Мадрид (ембарго за трансфери в рамките на два прозореца) и Реал Мадрид (един трансферен прозорец), а преди това и Барселона не можеше да осъществява сделки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички