Тандемът „Де Бройне-Холанд“ сдъвка и изплю Лутън Таун в голова фиеста (ВИДЕО)


Тандемът „Де Бройне-Холанд“ сдъвка и изплю Лутън Таун в голова фиеста (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

895 0

Манчестър Сити размаза Лутън като гост с 6:2, в мач от 5-тия кръг на Купата на Футболната асоциация. Смъртоносното дуо „Де Бройне-Холанд“, което до скоро страдаше от контузии, показа че навлиза във форма – първият асистира четири пъти за голове на втория. Постижението е рекордно в документираната история на ФА Къп, що се отнася до един мач.

"Подавам ти и вкарваш!"

Рециталът започна в 5-та минута - Де Бройне подаде с левия крак на границата на вратарското поле към Холанд, който също с левия откри резултата. В 18-та минута комбинацията се повтори, но този път с извеждащ пас – белгиецът пусна към норвежеца, той напредна с типичната си мощна крачка и разстреля Тим Крул за 0:2.

Още: Кевин де Бройне с три асистенции към Холанд са полувреме - невиждани цифри от Ерлинг (ВИДЕО)

В минутите след това Холанд можеше да завърши хеттрика си, но пропусна две изгодни положения. Логичното все пак се случи в 40-та минута, пак по обичайния начин. Де Бройне отново изведе Холанд, който вкара за 0:3. Минутка преди края на полувремето Джордан Кларк върна гол за Лутън. Попадението бе вълшебно – Рос Баркли овладя добре топката, върна я към Кларк, който с мощен прав вътрешен удар от около 25 метра препарира Ортега.

Хааланд вкара цели пет гола днес

В 52-та минута интригата окончателно се върна, а комбинацията за Лутън пак бе същата – Баркли изведе прекрасно Кларк, който с мощен удар опъна мрежата за 2:3.

Малко по-късно обаче нещата се успокоиха отново. Кайл Уокър пусна страхотен пас с външен удар към Де Бройне, който за четвърти път повтори упражнението с Холанд – пусна му топката на празна врата и викингът не сгреши. В 58-та минута Холанд се разписа за пети път, но този път след пас на Бернардо Силва.

Още: Ерлинг Холанд пръска пари: Даде над 3 милиона евро за нова придобивка (СНИМКИ)

Лутън можеха да си доставят искрица надежда, но изпуснаха две-три много добри положения до 65-та минута. След това остана време и Матео Ковачич да се появи на таблото с голмайсторите – хърватинът напредна необезпокояван и от далечно разстояние не остави шанс на Крул за 2:6.

Други две срещи влязоха в продължения и се доиграват в момента - Лестър води като гост на Борнемут с 1:0, а Блекбърн и Нюкасъл играят при 1:1.

Останалите четири мача от осминафиналите на ФА Къп са утре. 

Още преди 40 г. Манчестър Сити е имал Холанд: 340 гола за един сезон, но приключва с бизнес с "фиш енд чипс" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички