Със сетни услилия Ливърпул запази някаква интрига за титлата в дербито с Челси


Със сетни услилия Ливърпул запази някаква интрига за титлата в дербито с Челси
Снимка: Guliver/GettyImages

912 0

Челси не успя да подпечата титлата на "Анфийлд", след като стигна само до 1:1 срещу Ливърпул, а в решаващ момент Диего Коста изпусна дузпа, която можеше да направи разликата на върха в класирането над 10 точки.

Лондончани поведоха в 24' с невероятен гол на Давид Луис, за който вина носеше и Симон Миньоле. Равенството възстанови Жоржиньо Вайналдуум, който с глава в 59' реализира за 1:1.

Челси можеше да спечели двубоя, но в 76' Симон Миньоле спаси изстрел на Коста от дузпа, с което запази интригата за първото място във Висшата лига.

До колко има такава обаче предстои да разберем, защото Тотнъм и Арсенал сбъркаха фатално днес, което изстреля Челси на 9 точки пред двата лондонски гранда и на 10 от Ливърпул.

През първата част Ливърпул нямаше ясна идея как да стигне до вратата на Тибо Куртоа, докато възпитаниците на Антонио Конте спокойно се справяха с пресата на мърсисайдци и не позволяваха на Ливърпул да практикува бързия си футбол.

В предни позиции "сините" използваха скоростта си за контраатаки, но голът в тяхна полза дойде след статично положение. В 24' съдията Марк Клатенбърг отсъди пряк свободен удар в полза на Челси на около 25 метра от вратата. Симон Миньоле не чу сигнала на съдията и Давид Луис се възползва максимално от това, пращайки истински снаряд, докато белгиецът точно се обръщаше. Дори да беше видял топката обаче Миньоле нямаше как да се намеси - удар в гредата, а топката се озова във вратата - 0:1 за лидера във Висшата лига.

Това само помогна на играта на Челси, които до края на полувремето не допуснаха никакви положения пред Куртоа. Единственият стряскащ за Конте момент беше леката травма, която получи Луис - разтежение в бедрото. Той обаче остана на терена.

Второто полувреме почна с масиран натиск на Ливърпул, а в 50' резултатът можеше да бъде изравнен. Бърза контраатака стигна до наказателното поле, където топката беше избита от Лалана, но се озова във Фирмино, който беше сам срещу вратаря. Като по чудо обаче бразилецът прати топката далеч в трибуните, навличайки си гнева на феновете.

В ответната атака Виктор Моузес се озова сам в наказаетлното поле, но уцели гредата. В 59' обаче резултатът беше изравнен. След дълбоко подаване в наказателното поле Милнът успя да върне топката пред малкото наказателно поле. Там никой не успя да попречи на Вайналдуум да засече във вратата с глава - 1:1 и "Анфийлд" избухна.

Последва натиск на "червените", но в 75' Диего Коста се откъсна напред и финтира чудесно Матип в наказателното поле. Защитникът подложи крак и нападателят използва отлично това - контакт и падане, което доведе до дузпа. Миньоле обаче спаси 11-метровия наказателен удар и спаси своите в този момент.

В 87' Челси получи още един златен шанс - Педро беше изведен в наказателното поле, но нападателяр не успя да овладее добре и в последния момент беше блокиран от Ловрен. Минута по-късно Канте изведе Педро на границата на наказателното поле, но този път ударът му излезе в аут.

В първата минута на продължението завърналият се Садио Мане "качи" топката на главата на Фирмино, който от 4 метра стреля, но право в Куртоа. Това беше и последното интересно положение в мача - 1:1 между двата гранда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички