Сър Джим Ратклиф назначава не един, а двама спортни директори в Юнайтед?


Сър Джим Ратклиф назначава не един, а двама спортни директори в Юнайтед?
Снимка: Getty Images

1326 0

В Манчестър Юнайтед са направили списък с четири имена за ролята на спортен директор на клуба. В момента сър Джим Ратклиф, който закупи 25% от акциите на "червените дяволи", провежда одит на клуба.

Като част от сделката със семейство Глейзър, той ще получи контрол над футболните операции на "Олд Трафорд". Одитът ще отнеме осем седмици и след него Ратклиф, заедно със своите сътрудници, ще вземе решение за ключовите длъжности в Юнайтед.

От четирима избира Ратклиф за спортен директор в Юнайтед

Не един, а двама спортни директори на "Олд Трафорд"

Както съобщава "The Independent", бизнесменът може да реши, че клубът се нуждае не от един, а от двама спортни директори. Сериозен претендент за длъжността е Пол Мичъл, който работи в Монако, а семейството му живее в Манчестър.

Фаворит на Дейв Брейлсфорд, дясната ръка на Ратклиф, е бившият спортен директор на Ливърпул - Джулиан Уорд. В списъка влизат още Майкъл Едуардс, предшественик на Уорд при мърсисайдци, и Дан Ашуърт от Нюкасъл.

Пречките пред Юнайтед

Едуардс обаче не изгаря от желание да се връща в клубния футбол, а наред с това ще поиска заплата не по-малко от 10 милиона паунда годишно. Ашуърт пък в момента напълно е фокусиран върху настоящия си проект.

Ключова роля при назначаването на спортен директор или двама такива ще има не толкова Ратклиф, колкото Жан-Клод Блан, който трябва да стане изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед. В клуба обаче имат проблем - желано попълнение предпочита Арсенал пред тях. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички