Сър Алекс Фъргюсън искал друг нападател, но получил Робин ван Перси


Сър Алекс Фъргюсън искал друг нападател, но получил Робин ван Перси
Снимка: Getty Images / Guliver

8192 0

През лятото на 2012 година сър Алекс Фъргюсън купува Робин ван Перси от Арсенал за 24 милиона паунда. Още в дебютния си сезон холандецът забива 26 гола и извежда Манчестър Юнайтед до златните медали във Висшата лига.

Великият шотландец искал да завърши 26-годишния си престой на "Олд Трафорд" с 13-а титла на Острова и за това бил твърдо решен да привлече нападател, който да стори това. Решението на на Фъргюсън обаче не било да привлече именно Ван Перси, той искал друг нападател.

Журналистът Рори Смит твърди, в полезрението на шотландския специалист е бил попаднал Роберт Левандовски. 24-годишният тогава таран на Борусия Дортмунд не само имал 30 гола в последната си кампания, но и бил достатъчно млад, за да може "червените дяволи" да разчитат на него още доста години напред. 

ЛЕГЕНДА НА ЮНАЙТЕД: ПОГБА ЩЕ СИ ХОДИ, САНЧЕС ДОЙДЕ САМО ЗА ПАРИТЕ

"В края на кариерата си Фъргюсън взе едно решение, което бе в пълното си право да направи. Той каза "хей, искам да си тръгна от Манчестър Юнайтед с титла" и привлече нападател, който е на 29 години. Да, този нападател тогава бе на 29 години и за всички беше ясно, че няма да може да се разчита още дълго на него. Тогава Фъргюсън искаше да вземе Левандовски, но не успя. Ако това се бе случило, той все още щеше да е №9 на Манчестър Юнайтед, седем години по-късно", споделя Смит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички