"Свраките" се върнаха от отвъдното, за да "литнат" зад Сити - 3-ти във Висшата лига (ВИДЕО)


"Свраките" се върнаха от отвъдното, за да "литнат" зад Сити - 3-ти във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1118 0

Нюкасъл се завърна на победния път в английската Висша лига след две поредни равенства. "Свраките" победиха Фулъм с минималното 1:0 и по този начин продължават с мечтаното си представяне през този сезон във Висшата лига.

Тимът си върна третата позиция, като има 38 точки - една по-малко от Манчестър Сити, който е втори, но и с мач пасив. Фулъм пък не успя да влезе ударно в топ 5 и остава шести с 31 точки, но от 20 срещи.

Двубоят предложи сериозна доза драма, след като победното попадение дойде една минута преди края на редовното време и бе дело на Исак. Той се възползва от асистенция на Уилсън и не позволи на Лено да се намеси.

По-рано в двубоя - в 69-ата минута пък, Александър Митрович имаше чудесен шанс да изведе своя тим напред в резултата след получена дузпа. Сръбският нападател всъщност се разписа, но попадението трябваше да бъде отменено заради докосване на топката и двата му крака (можете да видите ситуацията на видео по-долу в материала).

Домакините от Нюкасъл заслужаваха успеха повече, след като имаха предимство при всеки ключов показател. Повече притежание на топката (62% срещу 38%), повече опити за гол (20 срещу 5), повече точни удари (5 срещу 0) и повече корнери (10 срещу 5).

За "свраките" предстои гостуване на Кристъл Палас (21.01) в следващия кръг от Висшата лига, докато Фулъм ще посрещне у дома Тотнъм (23.01).

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички