Световен скандал: Разследват трансфера на Погба в Манчестър Юнайтед


Световен скандал: Разследват трансфера на Погба в Манчестър Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

1920 0

Световната агенция "AP" съобщи преди минути, че ФИФА започва разследване за трансфера на френския национал Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед.

Информацията идва само часове след разкритията, които направиха от "Football Leaeks", позовавайки се на документация около трансфера на играча. Според нея, той прибира над 180 хиляди евро седмична заплата, има "бонус лоялност" от 3.4 милиона паунда на година от следващия сезон, а при успех в Лига Европа заплатата му ще бъде увеличена с 36 хиляди евро на седмица.

В същата информация, която е публикувана и в книгата на Football Leaks, пише, че агентът Мино Райола е прибрал изумителните 41 милиона паунда  за осъществяването на трансфера.

Според италианската медия Foot Mercato, именно агентът е обект на разследването на трансфера на Погба. Причината е, че той е работил и за трите страни в сделката - Ювентус, Манчестър Юнайтед и самия играч, което по законите на ФИФА е непозволено. Поради тази причина той може да загуби лиценза си и да получи доживотна забрана да работи във футбола.

Очаква се повече информация по разследването на ФИФА да има в сряда. Sportlive.bg припомня, че Погба се превърна в най-скъпия трансфер в историята, преминавайки при "червените дяволи" срещу 89 милиона паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички