Световен шампион с Франция посочи две неща, в които Де Бройне превъзхожда Лионел Меси


Световен шампион с Франция посочи две неща, в които Де Бройне превъзхожда Лионел Меси
Снимка: Getty Images

2444 0

Бившият френски национал Франк Лебьоф заяви, че полузащитникът на Манчестър Сити - Кевин де Бройне, е по-добър от звездата на Интер Маями - Лионел Меси, в няколко показателя.

Как белгиецът отново прикова погледите

Белгиецът отново накара да се говори за него, след като влезе като резерва в мача срещу Нюкасъл в 69-ата минута при резултат 2:1 в полза на "свраките". За 24 минути на терена Де Бройне вкара гол и направи асистенция, а Сити победи с 3:2.

Кевин де Бройне и Хосеп Гуардиола

"Бих казал, че Де Бройне е по-добър дори от Меси по отношение на виждането на играта. Да, Меси може да направи нещо специално, но никога не съм го виждал да дава на някого дълъг пас от 30 ярда. По-скоро Меси се чувстваше страхотно в наказателното поле. Там той показваше нещо специално. Де Бройне определено е най-добрият за мен", каза бившият световен и европейски шампион с "петлите", цитиран от "ESPN".

Сравни Де Бройне с две други величия

"Двама играчи от различни поколения можеха да правят подавания, подобни на тези, които раздава Де Бройне. Това са Мишел Платини и Глен Ходъл. Виждал съм ги да играят, а срещу Ходъл съм играл, когато беше в Монако. Този човек беше просто невероятен. Той можеше да направи толкова много неща!", продължи Лебьоф.

"От гледна точка на техниката, виждането на терена, уменията да забележиш това, което обикновен човек не би видял. Мисля, че Ходъл и, разбира се, Платини, бяха горе-долу толкова добри, колкото Де Бройне", завърши той. А ето кого измежду Меси и Кристиано Роналдо смята за по-добър Де Бройне

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички