Манчестър Сити подложи Лутън на обстрел и се качи на върха след разгром (ВИДЕО)


Манчестър Сити подложи Лутън на обстрел и се качи на върха след разгром (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

586 0

Манчестър Сити взе поредния си мач в опит да дублира титлата си от миналия сезон. "Гражданите" надвиха опашкаря Лутън Таун с 5:1 в мач от 33-ия кръг на Висшата лига и временно се настаниха на върха в Англия.

Момчетата на Хосеп Гуардиола откриха резултата в 65-ата секунда, когато Ерлинг Холанд принуди Даики Хашиока да си отбележи автогол с акробатично отиграване.

Матео Ковачич удвои преднината на домакините в 64', а в 76' Холанд се разписа от дузпа за 3:0. В 81' Рос Баркли върна едно попадение за гостите, но в 87' Жереми Доку сложи край на спора с майсторско попадение. В 90+3' Йошко Гвардиол оформи крайното 5:1 с първия си гол във Висшата лига. 

Лутън започна да страда от самото начало, след като в 65-ата секунда на двубоя си отбеляза автогол. Това се случи, след като Ерлинг Холанд засече акробатично центриране от въздуха, а топката рикошира в лицето на Даики Хашиока и влезе във вратата на гостите.

Манчестър Сити създаде доста ситуации след това, но успя да удвои преднината си чак в 64-ата минута. Тогава Алварес изпълни корнер, комбинира с Доку и центрира в наказателното поле. Там Матео Ковачич засече и с хубав удар прати топката под напречната греда за 2:0.

В 67' Лутън стигна до първи удар в мача, а Уудроу нацели гредата. Осем минути по-късно Сити получи дузпа за препъване на Доку от страна на Ониединма. От бялата точка точен бе Холанд, който реализира 20-ото си попадение в шампионата през сезона.

В 80' Даути принуди Едерсон да се намесва решително след удар, а минута по-късно неговият тим все пак успя да отбележи. Автор на попадението бе Рос Баркли, който излъга Нунеш, напредна и стреля точно за 3:1. Шест минути по-късно обаче Доку уби надеждите на опашкаря с майсторско попадение, а в 93' Йошко Гвардиол оформи крайното 5:1, реализирайки първия си гол във Висшата лига.

Манчестър Сити временно застана на върха в класирането със 73 точки, докато Лутън остава на 18-ата позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички