Стърлинг разкри голямата разлика между Гуардиола и Пелегрини


Стърлинг разкри голямата разлика между Гуардиола и Пелегрини
Снимка: Getty Images/Guliver

1255 0

Фланговият нападател на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг призна, че получава много по-голяма свобода в играта си от мениджъра Хосеп Гуардиола.

Именно това според него е основната причина да се представя по-силно под негово ръководство, отколкото го правеше при Мануел Пелегрини.

Преди началото на миналия сезон английският национал премина от Ливърпул в Сити срещу 49 милиона паунда, като започна много силно кампанията, но впоследствие имаше труден период с екипа на „гражданите“.

Към края на шампионата той често се застояваше на пейката и влизаше като резерва. Това доведе до съмнения дали бившата звезда на мърсисайдци си е струвал парите, които се хвърлиха за него.

„Наслаждавам се на работата с Гуардиола. Чувствам по-голяма свобода, усещам, че мога да играя малко повече с топката и че мога да изразяа себе си с всяко докосване и опит за дрибъл“, заяви Стърлинг, цитиран от "Гардиан".

„Под ръководството на предишния треньор, мисля, че без да съм негативен беше... различно. На тренировки винаги се стремяхме да играем с максимум по две докосвания, така привикнахме и малко или много забравяш своята идентичност и как да играеш футбол.“

„Това не е моят стил. Моята игра е да получа топката и да се опитам да премина покрай противниците. Сега се уча как да я разнообразявам, за да не се озовавам всеки път в задънена улица.

Опитвам се да разбера кога трябва да играя с две докосвания и кога да премина покрай пазача си“,обясни Стърлинг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички