Стърлинг призна: Напускането ми на Ливърпул беше планирано


Стърлинг призна: Напускането ми на Ливърпул беше планирано
Снимка: oficial website

2177 0

Повече от година след напускането на Ливърпул Рахим Стърлинг заяви директно какво го е накарало да напусне клуба и да премине в Манчестър Сити. 21-годишният национал беше гост на Гари Линекер в предаването "Premier League show" по "ВВС'.

"Досега не бях казвал това на никого. Няма да забравя, когато с агента ми пътувахме с влака за Ливърпул. Бях на 15 години, но още тогава обсъждахме какво ще правя, ако нещата в Ливърпул не се получат по начина, по който ние искахме.

Споменах, че това е велик клуб и възможността да играя там е нещо голямо. Помня и обаче как му споделих, че ако до 22-ата си годишнина не съм спечелил нищо или не играя в най-силните надпревари, то трябва да обмисля другите възможностите пред себе си".

"Червените" взеха офанзивния полузащитник от школата на Куинс Парк Рейнджърс през февруари 2010 г., а няколко месеца по-късно той дебютира за първия тим в контрола. Първият му мач за отбора от "Анфийлд" в Премиър лийг пък дойде на 24 март 2012 г.

През сезон 2014/15 г. той получи предложение за нов контракт, но го отказа и така след края на шампионата се стигна до продажбата му в Сити за 49 млн. паунда.

"Трябва да си сигурен, че ще играеш футбол на възможно най-високо ниво. Ливърпул е велик отбор, никога не съм казвал нещо друго. Но през лятото на 2015 г. дойде тази отлична възможност да дойда в Манчестър и да работя и играя редом до някои от най-добрите в света.

Не казвам, че в Ливърпул няма силни футболисти, защото има такива. Но за мен беше важно да преследвам целите си и да се развивам в тази посока. Става дума да играеш в Шампионската лига и то срещу най-големите като Барселона.

Винаги съм обичал Ливърпул, защото това е велик клуб, който ми помогна в развитието ми. Никога не съм имал някакви сериозни проблеми с феновете там, но нещата с тях не се получиха по начина, по който исках. В крайна сметка трябваше да напусна", завърши Стърлинг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички