Стърлинг прати Манчестър Сити на полуфинал за Купата на Лигата


Стърлинг прати Манчестър Сити на полуфинал за Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Gulliver

1027 0

Манчестър Сити се класира на полуфинал за Купата на лигата, след като победи с 3:1 като гост третодивизионния Оксфорд Юнайтед. Жоао Кансело  даде аванс на гостите, но Мат Тейлър (46') успя да изравни в самото начало на второто полувреме. Рахийм Стърлинг донесе победата на "гражданите" с два гола.

Първата по-опасна ситуация бе в 18'. Тогава Марез опита да намери Рахим Стърлинг в наказателното поле, но подаването бе пресечено. 4 минути след това "гражданите" успяха да открият резултата. Кансело демонстрира по превъзходен начин бързината и дрибъла си, като премина през няколко защитника, и стреля от наказателното поле, като топката мина покрай вратаря. До края на полувремето отборът на Хосеп Гуардиола имаха още възможности за отбелязване, но Марез и Стърлинг не успяха да се разпишат.

Втората част започна по изненадващ начин за Сити. Невероятна индивидуална изява от страна на Мат Тейлър завърши с удар от наказателното поле. Той прати топката точно в десния ъгъл, правейки резултата 1:1. Радостта обаче им продължи прекалено кратко, тъй като 4 минути след това Анхелино се отличи с чудесен пас и намери Рахим Стърлинг в наказателното поле, който се възползва от ситуацията и стреля в дясната страна на вратата.

В 61' Тарик Фосу  прибра страхотно подаване в наказателното поле и пропусна от удобна позиция. Ударът му беше насочен под напречната греда, но вратарят се хвърли по удивителен начин и го извади. В 70' шампионите сложиха край на всякаква интрига.  Габриел Жезуш освободи Рахим Стърлинг, който отклони отблизо топката в мрежата, оставяйки вратаря безпомощен, а малко след това Кансело нацели гредата. До края на двубоя Оксфорд не се отказа да търси нови попадения, но до такива не стигна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички